Dec 292013
 

Sain lõpuks ometi hakkama faviconi lisamisega – mul on nüüd oma “logo”. See pisike ümmargune tikker, mida te näete üleval vahelehe pealkirja kõrval ja bookmarkide all. Läks aega, et leida üles õige koht, kuhu fail kopeerida (sain ilmselt õpetusest valesti aru, lõpuks panin peakausta ja oligi korras), läks aega, et nuputada, kuidas taust läbipaistvaks saada, aga hakkama sain.

Ainult et minu ümmarguse tikri ääred on lähemal vaatlusel ikkagi tibake sakilised, samas kui näiteks Swedbanki ümmargune logo, mis mul juhtumisi bookmark baril täpselt oma blogi kõrval on, on täiesti sile. Ei tea, mis nipiga ma saaks oma tikri servad ka siledaks? Lõikasin ta välja oma taustapildist Photoshopi crop tooliga, mille tegin ümmarguseks… Kindlasti on veel mõni trikk.

Aga noh, neid sakilisi servi näeb ainult siis, kui nina vastu ekraani panna, nii et kõlbab vast praegu kah. Mul oli juba ammu hingel, et favicon puudu on – mul on bookmark bar nii tuubil täis, et nimed ei mahu ühelegi lehele kõrvale, ikoonide järgi ma neil ainult vahet teen. Ja minu blogi oli ainus, millel seda polnud.

No nüüd on. Kergelt sakiliste servadega tikker. Nagu ma isegi :P Kohe palju ilusam.

Maris tembeldas mu eelmise mitte kõige parema välimusega faviconi muidugi junniks. Ma loodan, et ehk paegune sobib talle ka. Väike armas roheline pallike ju :D

  6 Responses to “Favicon!”

  1. http://www.wikihow.com/Create-Icons

    Hei tee oma ikooni taust tühjaks siis on ilusam praegu on siuke just mitte kõige ilusam :) jäta ainult tikker sinna ja võta see must varjund ära.

    • No ma ju üritasin niigi ainult tikri alles jätta, suht raske on välja venitatud 16 pikselise küljepikkusega ruudukogumist midagi aru saada :) Aga ma mingi hetk ehk nokitsen edasi, kui viitsin.

  2. Tikker ongi ju karvane, muidu saab sellest arbuus :)

  3. Mul firefoxis ei näita :(

    • Vanemate brauseritega ei pruugi vist näidata, ma väga ei süvenenud, seal oli mingi võimalus veel kuskilt nati koodi muuta, aga see tundus minu jaoks tol hetkel liig. Ma muidugi ei tea kas su probleem võib selles seisneda või milleski muus. Ma olen selles teemas üsna algaja :)

  4. meie nutikad ja tahvelarvutid ka ei näita…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.