Sööge datleid, mitte kommi!

Minu eelmise nädala datlipostituse all tekkis arutelu, kas on ikka võimalik, et need datlid on värsked. Hakkas tunduma, et ikka pole. Et kuidas need saavad siis nii kaua säilida. Mind hakkas hirmsasti huvitama, seega kirjutasin eile maaletoojale.

Ja võta näpust, sain juba täna vastuse – ON VÄRSKED! Korjatakse otse puu otsast karpidesse, säilitatakse seejärel ca 0 kraadi juures, kuni jõuavad poodidesse. Tegu on erilise sordiga, mil eriti paks nahk – tänu sellele, jahedas hoidmisele ja kõrgele loodusliku suhkru sisaldusele nii kaua säilivadki.

Kirsiks tordil – selles kasvanduses ei kasutata pestitsiide. Mahemärki nad taotlenud pole, aga datlid on iseenesest täiesti puhtad. Seega põhimõtteliselt suisa ökuvärk.

Kõik vutt-vutt-vutt Rimisse. Vähemalt korra peate ära proovima. Minule igatahes pole enam kommi ega šokolaadi vaja 😛

Ma läksin kah ja ostsin järgmise karbi (esimene sai kahe päevaga otsa):

2015-10-26 13.40.32

Muidugi jah, näiteks Plika otsustas juba peale vaatamisel, et temale ei maitse. Ja temaga paraku ongi nii, et kui ta on oma peas juba millegi suhtes seisukoha võtnud, siis pole lootustki. Aga eks ma julgustan teda ikka edaspidigi maitsma, ehk muudab meelt. Poiss pistab kahe suupoolega.

6 thoughts on “Sööge datleid, mitte kommi!”

  1. Mmm, ma jumaldan datleid, aga ma ei saaks öelda, et see mu šokolaadiisu vähendaks 🙂 Huvitaval kombel on täpselt samad datlid mu kodulähedases poes müügil. Pean ära proovima, kas on paremad kui need, mida türklaste poest saab.

  2. milliselt riiulilt neid Rimist otsida? puuviljade juurest? või kommide? või kus?
    paluks täpsemaid juhiseid 😉

  3. Täitsa tahaks neid proovida. Need datlid, mida ma kunagi sain, polnud üldse juicyd. Süüa kõlbasid küll, aga nii head ei olnud, et oleksin veel ostnud. 🙂

  4. Suur aitäh sulle soovitamast! Lapsed on datlitest täiesti pöördes ja homme on vaja minna varusid täiendama.

  5. Ajaloos oli dattel see vili mida kõrberändurid endaga pikkadele eluohtlikele rännakutele kaasa võtsid. Sisaldavad tohutus kohuses mineraale ja loomulikult tervislikku suhkrut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top