Head asjad #50 – kuusk

Jajaa, ökom oleks kuusk metsa kasvama jätta… Aga jõulud ilma PÄRIS (LÕHNAVA!) kuuseta poleks lihtsalt õiged jõulud 🙂

Eelmise aasta keskuse kõrvalt ostetud kuusk hakkas megakiirusega okkaid maha viskama. Sel aastal sai Abikaasa telefoni ostes Telia sooduskoodi (kuni 2m kuusk tasuta), nii et käisime esimest korda RMK metsas kuusejahil.

Noh, ütleme nii, et me läksime üsna hilja, hakkas juba hämarduma, kodus ootas veel palju tegemist, seega võtsime suht esimese, mis enam-vähem adekvaatne paistis… Kodus tõdesime, et ikka väga hõre ja samas alumised oksad meeletult laiad (no ei ole aretatud jõulupuuks, eks) – pärast pisukest kärpimist sai aga täitsa okei. Järgmisel aastal paremini 🙂

Täna õhtul jõudsin lõpuks elutoa ära koristada, nii et saime kuuse tuppa tuua. Juhhei!

Kass pole seni ebatervet huvi üles näidanud, loodame parimat 😀

Ma olen väga tänulik RMK-le, et nad on oma äpiga jõulupuu otsimise nii mugavaks teinud. Ei usu, et mõnes muus riigis sellist asja leidub 🙂

2 thoughts on “Head asjad #50 – kuusk”

  1. tead, mina arvasin ka kunagi, et ökom on metsa kuusk kasvama jätta, aga tegelikult ei ole. justnimelt on väga öko tuua endale tuppa kuusk (metsast! ise!), mis nagunii metsahoolduse käigus oma otsa leiab – kraaviääred, elektriliini alused, liiga tihedalt koos kasvavad puud – need puukesed leiavad nagunii oma otsa ja üle 10 aasta neil kasvada ei lasta.
    meie kuusk on näiteks kasvust veidi kängu jäänud, kahe ladvaga, meenutab veidike põõsast (ilmelt on põder teda kunagi närinud) – maha lõigatud teise kuuse otsast, mis tahab palgipuuks saada. aga jõulukuusena on ta ideaalne, hästi tihe, paraja suurusega, natuke ühe küljega (mugav tuppa paigutada).
    ja jaanuari alguses saab temast toatäis sooja 🙂

    PS: mul on hea meel, et sa taas tihedamalt postitad.

  2. Tegelikult need liiga tihedalt kasvavad puud sobivad harva jõulukuuseks. Trasside all või vale koha peal kasvad puud aga küll.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top