Feb 282017
 

Ma ei tea, MIKS vastlakuklid mind niiviisi vaimustavad, sest noh, rangelt võttes on tegu ju lihtsalt saia ja vahukoorega… Aga need on imemaitsvad, olen neid alati jumaldanud :) Iga aasta veebruaris saab rohkesti söödud.

Abikaasa ja Plika ei hooli vahukoorest, neile maitseb pigem kukkel. Abikaasat jätab see teema üldse ükskõikseks, aga sööb ikka ja kõike, Plika jätab vahukoore minule. Poiss on minusse ja sööb meelsasti kogu kremplit.

Mulle moosiga kuklid reeglina ei meeldi, valin alati traditsioonilised, puhta vahukoorega. Kui tööl kukliisu tuli, sai Rimi omi ostetud, need olid täitsa head. Koju ostsime reeglina Mai Comarketi majas asuvast kohvikust. Vahel hilisõhtul suure kukliisuga sai Selverist parema puudumisel ka Pagaripoiste kuklid koju toodud, aga need ei olnud ikka üldse need…

Mis ajendas mind aga seda postitust üldse kirjutama – ma ei ole kindel, kas Pärnu Taluturul on igal aastal nii võrratu kuklivalik olnud, aga sel aastal oli see ikka täiesti imeline. Nad reklaamisid FB-s üsna agaralt, nii et olin teemaga kursis, aga ostnud olime ainult ühe korra tavalisi… Kuni täna õhtul sobivalt kesklinnas aega parajaks tegime ning mõtlesin, et vaatan, mis saada on. No ja siis ostsime erinevaid, prooviks. Ja vaimustusime.

Ma kõigepealt tutvustaks teile äkki menüüd. 11 erinevat varianti, millest kaks esimest nö traditsioonilised ehk tavaline ja moosiga, ülejäänud üheksa aga üsna erilised:

Kui me täna seitsme paiku kohale jõudsime, olid pakkumisel peale tavaliste veel karamelli, astelpaju ja vaarika. Siin albumis (fotode autor: Andra Kalda) on näha kõigi kuklite pildid, ma blogisse panen vaid need, mida me sõime:

Karamellikreemiga sõi Abikaasa koha peal ära, sellest maitsesin ainult natuke kreemi ja väga mõnus oli. Abikaasa kommenteeris hiljem, et moos olla hirmus magus olnud. Vaarikas oli ka väga mõnus… Aga meie pere absoluutne lemmik oli astelpaju – vahukoor oli nii mõnusalt hapukas ja moos magusam, aga ka väga hea – meeldis isegi minule, kes ma kuklis moosi ei armasta. Lihtsalt imeline.

Hind on noil kuklitel muidugi pea kolmekordne võrreldes “tavalistega”, aga koostisosad on ka kvaliteetsemad, kuklid ise on mõnusalt suured ja rohke vahukoorega… Nii et igati oma hinda väärt.

Järgmisel aastal on loodetavasti sama hea valik. Need keedukreemi omad tunduvad väga põnevad ja üldse… Kõike tahaks proovida.

Nomnom.

  One Response to “Hõissa, vastlad”

  1. Ma ostsin sel aastal ainult Selveri enda köögi omi, mingi hapuka moosiga (jõhvikas äkki) ja HIRMUS HEAD olid!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.