Otsin arhitekti!

Mõtlesin mina, et kui ma juba suve lõpus järgmise suve renoveerimise planeerimist alustan, siis on ometigi kõigeks aega piisavalt, aga võta näpust – mu ainsa tuttava arhitekti ooteaeg ei ole enam mitte kolm, vaid suisa kuus kuud. Panin ennast küll hetkel tema juurde järjekorda, aga ta ütles kohe ära, et enne jaanuari algust ei saa ta midagi ette võtta ja kuu ajaga tuleb arvestada, et valmis saaks.

Ma tõesti ei tahaks nii kaua oodata, sest ma nimelt avastasin, et see Kredexi meede on ikka veel avatud ja mida kiiremini ma oma taotluse sinna ära esitan, seda parem. Pärisin neilt, kui suudaks paberid aasta lõpuks kokku saada ja taotluse ära esitada, kas on üldse lootust – sain vastuse, et lähiajal pole vahendite lõppemist näha. Aga veebruarini oodata ei tahaks ma kohe üldse mitte, sest siis on äkki juba liiga hilja…

Eks igasuguse muu paberimajanduse kokku saamine on ka ajamahukas ja väljakutseid esitav ettevõtmine, aga projekt on neist kahtlemata kõige aeganõudvam. Ehitajatelt hinnapakkumiste saamine tundub paras pähkel, aga küll ma saan. Energiamärgise taotlemine, küttesüsteemi ja akende hinnapakkumised – sellega on vast veidi lihtsam. No ja siis veel eelarve, pankadelt laenupakkumiste võtmine, ehitusteatis, kaasomanike volitus… Vist sai kõik. Kõik selle kavatsen ma lähikuude jooksul ära teha. Ja seekord ma teen ära! Sest kui pole kellelegi loota, siis saavad asjad tehtud 🙂

Niisiis, kui keegi teab mõnd arhitekti, kelle ooteaeg pole kuude pikkune, siis olen üks suur kõrv. Ega ei ole vist oluline, kus Eesti otsas asub, peab küll siin koha peal ära käima, aga hilisema töö saab arvuti tagant teha? On ju nii?

Vaja on eramaja esimese korruse renoveerimisprojekti, muutmisele lähevad osad seinad, ukse- ja aknaavad jne. Linnavalitsusega on põhimõtteliselt läbi räägitud, mida teha võib, sellega kooskõlas.

Kas ma olen naiivne, kui ma loodan, et ma leian kuskilt mõne arhitekti, kel oleks aega see lähikuudel ette võtta? Peab leidma!

4 thoughts on “Otsin arhitekti!”

  1. Ma tean ühte Pärnust, küpsemas eas proua, praegu kirjutab rohkem raamatuid, aga vahepeal natuke teeb. Mulle tegi just järgmise aaasta jaoks paar joonist mu planeeritavaks keskkonnasõbralikuks ja jätkusuutlikuks telklaks. Ma ei tea, kas ta nii suurt asja viitsib ette võtta, aga kui soovid, annan ta kontaktid mingis vähemavalikus kohas. A propos, kas ma võisin Sind näha neljapäeva hommikul Tartus, Veeriku 14 maja ees koos kahe lapsega autosse istumas? Selja tagant oli nii sinu moodi 🙂

  2. Pingback: Kuidas ma kaks korda maja ostsin – Tikri Päevaraamat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top