Vahel on lihtsalt juhe

Täna oli umbes-täpselt samasugune õhtu kui ligi kaks nädalat tagasi viimaseid advendilaada ettevalmistusi tehes. Ainult et tagajärjed olid tsipa tüütumad.

Kõik sai alguse sellest, et ma olin eile kella üheni üleval ja nikerdasin fotokalendreid, mille tegemine oli tavapäraselt viimasele minutile jäänud. Üks lühike öö mind üldiselt ei murra, aga tööl oli ka üsna intensiivne päev. Veetsin viimased tunnid kaheksa Exceli tabeliga opereerides, et üsna mahukast infost paar ülevaatlikku faili kokku panna ja kui ma olin sellega ühele poole saanud, siis aju sõna otseses mõttes suitses. Ei olnud tegelikult rangelt võttes üldse nii KEERULINE ülesanne, aga lihtsalt andmemaht oli suur ja tähelepanelik tuli olla…

Ja õhtul oli koolis laste jõulupidu.

Ja pärast seda ei suutnud ma mõelda enam ühtki adekvaatset mõtet 🙂

Läksime poest läbi, sest oli vaja osta puuduv kraam hilisõhtuse kiire pasta jaoks. Turu Rimi on minu jaoks peaaegu sama võõras kui Mai Comarket, kus ma kaks nädalat tagasi juhmi näoga ringi vahtisin. Täna kordus täpselt sama. Ma lihtsalt ei jaksanud mõelda. Kaugelt liiga palju läks aega, et sulatatud juust ja tükk peekonit ostetud saaks 😀

No ja siis jõudsime koju. Panin esimese asjana poti tulele, et pasta kiirelt keema saaks. Siis hakkasin tuld tegema, kasse toitma ja kööki koristama. Pool tundi hiljem tõdesin, et olin unustanud pliidi sisse lülitada.

Tegin seda ja toimetasin edasi. Mingi aja pärast tundsin väga veidrat lõhna. Selle allikat otsides tõdesin, et olin valele pliidiplaadile tule alla keeranud… Selle plaadi peal oli aga suur plastmassist kandik piparkookidega (väikese köögi häda, kõik vabad pinnad on (eba)sihtotstarbeliselt kasutuses)… Jeerum noh.

Ei ole kusjuures esimene kord vale plaat sisse lülitada, ükskord lõhkusin nii oma lemmikvaasi ära, mis pliidi peale oli pandud, sest mujal polnud ruumi… Oi, ma olin õnnetu. Aga toona oli vaja lihtsalt klaasikillud ja vesi kokku pühkida, nüüd haises terve köök räigelt plastmassi järele. Suitsuandur läks ka lõpuks tööle 😛

Ma olin, eks, JUST tule alla saanud ja hakkasin JUST natuke sooja saama. No ja siis polnud muud, kui tegin nii köögi kui magamistoa akna pärani lahti… Temperatuur köögis langes üsna kiiresti 15 kraadi peale ja mul oli NII KURADI KÜLM. Ja ikka haises.

Aga noh… Lõpuks sai söök valmis ja suurem hais välja ja õnneks küttis pliit kogu elamise üllatavalt kiiresti soojaks.

Ja üllataval kombel ma ei läinud selle kõige peale isegi närvi ega masendusse, mis oleks tunduvalt tõenäolisem variant… Maru rahulikuks jäin 😀

(seda ma ei tea, kuidas toda plastmassist pliidiplaati tulevikus kasutada saab – pühkisin kuuma plaadi pealt salvrätiga nii palju plastikut kokku kui sain, aga ilmselt jäi seda sinna veel alles…)

No ja nüüd olen jälle poole ööni üleval, sest ootasin, et õeke koju jõuaks ja kalendri jaoks pilte saadaks… Aga kaks päeva veel ja SIIS ONGI PUHKUS!

Nii et võiduka lõpuni…

4 thoughts on “Vahel on lihtsalt juhe”

 1. Minu kogemus näitab, et kui plaat ja sellele sulanud plastik ära jahtuvad, siis sa saad selle plasti sealt lihtsalt maha koorida või rebida, tuleb üsna kergesti.

 2. Ma olen samamoodi ruumipuuduses pannud oma läpaka pliidile laadima, ise toimetasin tööpinnal ja vahel kiikasin arvutisse. Keraamiline pliit ongi nagu laud ju, eks ole. Kuniks toimetades kogemata pliidinupu vastu läksin… Kuna mul imur töötas, siis lõhna kohe ei tundnudki, nägin hoopis, kuidas tossu tõusma hakkas. Arvuti alla põles suur auk sisse. Kummalisel kombel töötas ta veel 1,5 aastat tõrgeteta edasi ja siis laps kogemata lõpetas ta eluküünla.
  Pliidi sain puhtaks pliidipuhastusterasid kasutades. Ma ei tea, kas su pliit on klaas või metall? Ma panin plaadi hetkeks sooja ja siis oli lihtsam teradega see sulanud plastik maha kraapida, sain täiesti puhtaks.

  Mina sellest loost pole õppinud midagi – ikka toetan üsna sageli arvuti pliidile. Aga nüüd olen vähemalt õppinud pliidinuppe eemaldama, ainult söögivalmistamise ajaks panen vajaminevad tagasi. Ohutum nii arvuti, kui ka väikelapse pärast.

 3. Milliselt lehelt fotokalendrid tellisid?
  Kui varakult fotod olemas, siis saab oktoobris päris hea hinnaga tellida.
  Mina olen mitu aastat prindistuudiolt tellinud -40%ga.

  Pliidist..
  küll on induktsioon hea selles mõttes.
  Aastaid tagasi olin sõbral külas ja tahtsin hommikul pannkooke teha. Panin vale plaadi tööle ja sulatasin ka miskit keraamilisele plaadile… ei teagi, mis sellest sai.

  1. fotokalender.ee – olen sealt tellinud alates… 2016 kindlasti, ilmselt ehk veelgi varem. Seal vanasti oli alati -50% kuni jõuludeni vms, 14.99€ kalendri sai kätte poole odavamalt. Sel aastal oli ainult 30% soodukas, miski 11€ siis tuli hinnaks 😀 Aga kõik teised lehed, mida varasemalt vaadanud olen, on alati olnud kallimad. Ja mul on seal põhjad olemas, hästi palju sünnipäevasid sisse märgitud, saan igal aastal ainult vanustele +1 lisada. Nii lihtne kui võimalik 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top