Apr 032020
 

Minu kehahoolduses on kolm olulist märksõna: puhas koostis, minimalism ja mugavus. See tähendab, et ma ei osta igale kehaosale eraldi pesuvahendit ja kreemi, vaid katsun soetada võimalikult universaalseid tooteid. See tähendab, et ma ei raseeri, vaid olen üle 15a käinud korra kuus kosmeetikus, kes poole tunniga kõik mu karvad vaha abil eemaldab. See tähendab, et kui ma nägin FB-s reklaami puhta koostisega deodorandist, mille mõju on nii hea, et seda võib kasutada paremal juhul korra nädalas, olin ma vaimustuses ja pidin muidugi ära katsetama.

Teeme kohe alguses selgeks, et kõik loodusliku koostisega deodorandid lihtsalt ennetavad halva lõhna teket, mitte ei pane higistamist “kinni”. Just saying, kui mõni äkki mõtles. Mul on juba aastaid olnud harjumus osta võimalusel lohvakamate kaenlaalustega riideid, suvel eelistan nagunii pigem käisteta toppe – nii pole seda märgade kaenlaaukude probleemi ka nii väga. Oluline on lihtsalt mitte haiseda :D Ma üldiselt meeletult palju ei higista ega haise nagunii, nii et ma olengi suht kerge keiss.

Pikalt kasutasin kristalldeodoranti, mis oli ok, aga see tuli alati lõpuks põhja küljest lahti, mingi hetk lagunes tükkideks ja oli ühesõnaga pikemas perspektiivis tüütu kasutada. Siis… Üritan meenutada… Minu meelest ma ühegi ökopoe sprei- ega rullikuvariandi proovimiseni ei jõudnudki – valisin hoopis ühe kreemdeodorandi, mida kaenla alla määrida oli ok, riideid ei määrinud, sobis ka. Lõpuks jäin mõneks ajaks pidama Signe Seepide lõhnatu juurde, kuna see toimis, Eesti tootja jne. Aga noh, seda pidi siiski igapäevaselt kasutama.

Nii ma siis tellisin Nuudi. Aasta alguses müüdi seda mu meelest ainult nende kodulehe kaudu, sealt ka tellisin – 2x20ml pakk maksis €24.95, postikulu õnneks polnud. Võtsin selle, kuna kaks oli soodsam kui üks – eeldasin, et kuna olen aastaid juba loodusliku koostisega deodorante kasutanud, pole vast mingit üleminekuperioodi ja küllap sobib. Nüüd müüakse seda Eesti e-poodides ka ja nii palju, kui ma olen vaadanud, siis vist suht sama hinnaga – väga tore, et ei pea enam Hollandist tellima.

No ja mis ma oskan öelda – töötabki :D Nagu mainisin, ma olen higistamise koha pealt nagunii suht lihtne keiss, higistan vähe ja ei haise eriti… Aga sellega tõesti ongi nii, et peaaegu nädala saan läbi, siis peab uuesti panema. Mul see esimene tuub on endiselt kasutuses ja pole aimugi, palju seal sees on. Panen imeväikese tilga mõlema kaenla alla, nii et tõesti kulub teist väga vähe.

Pakendatud on ka nunnult ja keskkonda on igas mõttes silmas peetud. Nii et soovitan soojalt – proovige järele!

Täpse koostise ja muu kohta võite ise nende kodulehelt lisaks lugeda.

  4 Responses to “Nuud deodorant – mulle meeldib!”

 1. Kas see toimib nädal aega ka siis, kui siiski iga päev duši all käia? Sest kui nii, siis kõlab see küll suurepäraselt. Pakend võiks neil muidugi mitte plastikust olla… Ja seda pappi on seal ka nõksa liiga palju. (Vabandust, mul on sel aastal käimas isiklik prügivähendusprojekt)

  • Jep, mu esimene mõte oli ka, et pakend võiks olla pigem mitte plastik, aga noh, sel on omad plussid klaasiga võrreldes (kergem, mittepurunev) ja vähemalt on taaskasutus – panin sulle veel ühe foto juurde kõige viimaseks, kus on tuubi tagakülg ja plastiku kohta kõige üleval infot. Papist pakendit annaks ka veel vähem olla, tõsi, saaks olla minimalistlikum – aga siin on see nunnu disain… Mis noh… On nunnu.

   Ma käin igal hommikul duši all ja kaenlaalused on see osa kehast, mida igapäevaselt seebiga pesen. Mu meelest küll toimib. Vahel olen küll vist nt 5 päeva pärast ka pannud, aga häda selles, et ega ma täpselt ju arvet ei pea… Ikka suht pikad vahed jäävad. Proovi ära, saad teada, kuidas sulle istub :)

   • Plastiku taaskasutus on paras porr. Pigem võiks alumiiniumist tuub olla, alumiiniumit on kergem taaskasutada :) Ma pean nüüd uurima, kust ma selle Prantsusmaal kätte saaks ehkki nojah, võib ju ka Hollandist tellida :)

    • Haa, nüüd lugesin, et pakend on suhkrust :) Huvitav kas 100% biolagunev? Mitte et ma toiduainete pakenditeks kasutamisesse just väga soosivalt suhtuks…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.