Jaanuari viimase nädala menüü

Sel nädalal sai menüüd peaaegu eeskujulikult järgitud. Väikesed muudatused sai tehtud vaid seoses laste ootamatu mujal ööbimisega – reedel jäid mõlemad oma sõprade juurde ööseks, laupäeva isa juurde. Sellega seoses tegime reedel planeeritud kana kõrvale tavalise riisi asemel riisi-spelta-kinoa segu, mida lapsed poleks soovinud. Ja algselt pühapäevale planeeritud pikkpoiss juustuga (üks nö maitsestatud liha, mis meile Kaaslasega maitseb, lastele mitte, oli Kanpolis jälle olematu hinnaga), riis ja värske salat sai ära tehtud laupäeval, aga riisi ega salatit ei viitsinudki teha, selle asemel oli brokoli või ja küüslauguga. Laupäevale planeeritud heeringat ja kartulit saab Plika siis täna õhtul teha.

Esmaspäeval saab küll nii koolis kui kodus kartulit, aga noh – neid toite, mis ma teha viitsin, pole just väga palju, seega nii on 😀 Selle eest otsisin isegi ühe uue retsepti – reedeks, Kaaslasele 😀 Nimelt on meil kapis juba iidamast-aadamast üks risotoriis, mille ta spetsiaalselt kunagi ostis, et risotot teha. Ja sügavkülmas ootavad realiseerimist sea kaelakarbonaadi lõigud. Ma siis googeldasin pork risotto ja kuna seda seentega varianti tuli välja kohe alguses mitmel eri lehel, ei hakanud rohkem otsima, panin menüüsse 😀 Laupäev võib veel muutuda – vaatame, kas äkki tuleb nädala peale mõni põnevam idee või saame poole hinnaga miskit inspireerivat. Kui ei, võib Plika selle pasta teha küll. Meile kooresed pastad viimasel ajal väga peale ei lähe, eriti järgmisel päeval – aga kui ta teeb väiksema koguse ja sööme samal õhtul ära, siis peaks ok olema.

kool kodu
P 22.jaan heeringas ja kartul
E 23.jaan kartul, kapsa-hakkliha hautis kartuligratään
T 24.jaan peedine lõhesupp lasanje
K 25.jaan ahjukartul, kotlet köögiviljadega pad thai
N 26.jaan tatrapuder kala-kartulivorm
R 27.jaan rassolnik suitsulihaga seene-sealiha risoto
L 28.jaan koorene kana-küüslaugupasta?

2 thoughts on “Jaanuari viimase nädala menüü”

 1. Põhimõtteliselt on risottol baasretsept (riis võis läbi praadida, soovi korral veini, siis puljongis hautada) ja sellele baasretseptile võib lisada mida iganes, ikka on risotto.
  Tulge külla, näitan ette 😉

 2. Ma andsin just enda omadele vabad käed menüü tegemisel. Teatud piirangud olid paigas, nt lillkapsas, mille peab realiseerima, makarone ei tohi olla rohkem kui kord nãdalas, vähemalt üks kord kala.
  Meil sai selline
  E – grillmix, ehk siis veidi läbikasvanud liha, veidi kala. aedviljad
  T – lillkapsa supp
  K – kanacurry
  N – Kala kartuliga Sõltub mis kala poest leiame
  R soolatursa ahjuroog ,see Portugali bacalhão
  L – lõuna lahtine , õhtul lasagne. Eva sünnipäev ja sõbrad siin nii et see läheb ilmselt lappama
  P – pannkoogid ja õhtul porgandisupp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top