May 032008
 

…aga ei mäleta enam retsepti. Maris ajas mu õele isu peale ja tema nüüd mulle.

Ma olin nimelt kunagi priima mannavahutegija! Tegin seda tihti ja hästi… Aga no see oli keskkooli ja ehk ka veel ülikooli ajal, mitte hiljem (kui ma järele mõtlen, siis mu kokandusoskused ongi tugevasti manduma hakanud just pärast ülikooli lõppu, vanasti kokkasin ikka TUNDUVALT rohkem ja erinevamaid asju, mulle meeldis muuhulgas nt väga kooke küpsetada). Mul oli jube hea ja lihtne retsept, mille kuskilt nõukaaegsest kokaraamatust leidsin ning vastavalt oma kogemustele ja maitsele veidike ära muutsin… Aga milline see retsept täpselt oli, seda krt ei mäleta.

liiter vett
klaas mahla
klaas mannat
pool klaasi suhkrut

Vist oli nii. VIST. Klaasi puudumise korral kasutasin ka suvalisi tasse, mis mahutasid ilmselt sinna 250 ml kanti, mingit olulist vahet polnud.

Peaks proovima… Isu on igatahes jubesuur.

  3 Responses to “Mannavahtu tahaks…”

 1. internet on kokaraamatuid täis, kallis tikker.

 2. Nojah, ma ÜHE retsepti netist leidsin, seal öeldi muuhulgas N klaasi mannat. Aga kommentaaride põhjal tuvastasin, et see vist ikka üks klaas olema pidi ja kuivõrd suhkrut ainult 3-4 spl panna soovitati, siis sellest ma oma retsepti ka tuletasin ;)

 3. Mina kasutan sellist retsepti:
  2 dl jõhvikamahla (või noh misiganes hapukamat mahla)
  1 dl suhkrut
  4 dl vett
  0,75 dl mannat.

  Vesi, suhkur ja mahl keema lasta, koguaeg segades manna sisse sõristada, segada-segada-segada nii 4-5 minutit keskmisel tulel. Siis natuke jahtuda lasta ja seejärel mikserdada vahule. Tulemus on vähemalt minu ja mu mehe arust väga hää :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.