Ei saanud norimata jätta

Ma tean küll: absoluutselt igale kingaostjale tundub, et poodides on kõiki numbreid peale tema oma. Ühtlasi ma tunnistan, et üle pika aja Eesti kingapoode kammides panen tähele nr 41 saadavuse mõningast suurenemist, asjad ühesõnaga paranevad.

Aga siiski.

Ma olen viimased paar päeva üht blogi läbi lehitsenud – lihtsalt sattusin Orkuti kaudu peale (üks autoritest on ülikooliajast tuttav), mul oli parajasti igav ning blogi tundus piisavalt huvitav ja hästi kirjutatud (st on ka, ehkki mu tõekspidamised autoritega paljuski ei kattu).

Lugesin just postitust, kus väidetakse, et selle aasta veebruaris olevat NS kingas olnud alles enamikus numbrid 40 ja 41.

Tundes nii eesti üldist kingakaubandust kui omades mõningaid mälestusi konkreetselt NS kingast – mul on täiesti võimatu seda uskuda.

Siit üleskutse kõigile minu lugejatele: kui te tõepoolest peaks nägema poodi, kus reaalselt juhtub enamik allesjäänud numbreid olema 41 või 42 – andke palun teada. Läheks vaataks seda imet oma silmaga ja ostaks poe tunduvalt tühjemaks (Vivian Vau ei lähe arvesse, mul on paraku sutsu teistsugune stiil).

Minu senine kogemus igatahes näitab, et kõik mulle meeldivad jalatsid lõppevad harilikult numbriga 39-40.

Ausõna, ma üldse ei taha kritiseerida ega maha teha – oli ju tolle postituse teemagi hoopis muust, ma noppisin lihtsalt selle ühe lause välja. Lihtsalt selline… Norimise tuju on. Ja see lause sobis niii ideaalselt mu sihtmärgiks 😛

EDIT: Oopi vihjel samal teemal otseelust.com:

Saabastega Kassist ei tea nad vist kah midagi

Naiskolleeg jagab kogemusi šoppamisest: «Läksin siis oma 40+n suuruses jalgadega kõige suuremasse kingapoodi seal Kristiines ja jälle tuli tõdeda, et Tuhkatriinu-muinasjutt on kingakaupmeeste hulgas endiselt väga populaarne, aga Shreki-muinasjutt niiväga ei ole…»

-Arvutifirma töötuba Tallinna servas

Pealt kuulis: tarkvara tugiisik

5 thoughts on “Ei saanud norimata jätta”

  1. Hei, Liis! Tore, et meie blogisse sattusid 🙂 Usun täitsa, et jama suur, kui tahta nr 40 ja suuremat kinga-jalanõud Eesti poodidest leida. Ma ei tea, milliseid täpselt otsid, aga Vivian Vau valik ei piirdu ainult terav nina-konts kingadega. Väike ülevaade siit. Siin vist suurematele numbritele üks suurimaid valikuid siiski. Edu! 🙂

  2. 40-41 number ja kummalisel kombel ei ole praktiliselt kunagi seisnud probleemi ees, et õiget numbrit pole. isegi allahindlustel. ja mul on väga lai kingamaitse 🙂

  3. Mhmh, kui mul oleks 40-41, oleks kohe poole kergem, sest 40 poodides sageli veel on 🙂 Aga mulle ei lähe pooled 41-d ka jalga.

    Ega’s midagi, paljajalu pole ju siiani jäänud. Lihtsalt… Kui mul oleks valida, siis võtaks küll jalanumbri 38-39. Tundub, et sellele suurusele on alati kõige rohkem valikut.

  4. Hahaa. Mina kui kunagine kingapoetöötaja leian ka, et ainult suured numbrid on ikka suhtutoopia. Ütleme nii, kui tuleb sisse uus partii, siis 37-38-39 tuleb sisse 5 paari, nr 40 3 paari, 41 2 ja nr 42 1 paar kui üldse. Suuremates poodides samamoodi – ükskõik kui palju tuleb väikest numbrit, 41-42 tuleb ainult mõned paarid kui üldse.
    Ning jah, Vaus on valikut mitmesugust. =)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top