Sep 262008
 

Sest üleüldine mentaliteet ongi selline.

Jajah, ma saan aru, ma rämedalt üldistan praegu. See on piisavalt suur linn, et elada täpselt nii, kuidas sulle parem tundub. Aga mingid asjad on need, mis sind ikka mõjutavad, näiteks bemme täis pidevates ummikutes liiklus või üleüldine tibide kontsentratsioon linnapildis.

Ma ju elasin isegi viimati Tallinnas ja polnud ma seal õnnetu ega miskit. Lihtsalt… Siit kaugelt asju vaadates läheb perspektiiv kuidagi teistsuguseks. Kuni sa kuskil elad ning sind sellega paigaga miski oluline seob, siis sa ju ei mõtle iga päev, kui õnnetu sa seal oled, ikka elad parima äranägemise järgi ja oled rahul.

Mul on Tallinnas mitmeid sõpru, kes ei kujutaks oma elu kuskil mujal ette. Markol ja Pipsil on töö, Vaskal ja Kaidil kool, Kristil ja Raulil mõlemad. Lihtsalt on nii ja see välistabki Tartu (ja kõik muud kohad). Eks karjääri tegemise võimalused või mõni spetsiifiline ala, mida teistes linnades nii kõrgel tasemel õppida ei saa, ongi ju peamised põhjused, mis normaalseid inimesi pealinna kokku ajab.

Jaa, ma ikka veel rämedalt üldistan, ma tean, ärge lööge :)

Lihtsalt mulle kangesti meeldis see Kuldari jutt. Sobis nii hästi kokku minu Tallinna-mõtetega. Ja mul on nii hea meel, et ma kolin nüüd Tartusse. Tallinn on tore siis, kui seal vahel harva asju ajamas või sõpradel külas käia. Sellest täiesti piisab!

  4 Responses to “Miks ma ei taha elada Tallinnas”

 1. mul ka töö ja kool mõlemad :P

  ja ma pean tunnistama, et ma tahangi just Tlnas elada, mulle meeldib Tln. tõsi, lapsi kasvataks kunagi hea meelega kusagil mujal, aga siis on juba hilja ilmselt elukohta vahetada, kuna Tlnas on liiga palju kohustusi jne, jne.

 2. ma lugesin selle postituse, mida linkisid, alles hiljem läbi. olen nõus, aga ma ei arva, et see on ainult pealinna probleem. pigem ikka terve Eesti oma. väikelinnas on veel eriti tähtis, et teistest vingem välja paistaksid…

  PS. mul on seitsme aasta vanune oma tööd tegev keskklassi auto ja olen rahul :D

 3. Oi, Pips, Pips…

  *muigab*

  Oligi arvata, et sina asud tulihingeliselt Tallinna au kaitsma. Ma ju ütlesin, et ma lahmin teadlikult :D

  Aga mis probleemi puutub, siis pealinn määrab suuna kätte ja kõik ülejäänud võtavad eeskuju. Tartu on õnneks võrdlemisi puutumata jäänud (mitte täiesti muidugi).

  Aga jah. Ma üldistasin rämedalt. Ma ei eita.

 4. Tänud lugemast ja linkimast :)

  Pigem jah nõustun Pipsiga, kes näeb probleemi mitte niivõrd Tallinnas kui võrd Eestis üleüldse. Ka mina ei tahaks elada kuskil mujal kui Tallinnas.

  Vastupidiselt Tikrile ma pigem elan Tallinnas ja käin mujal külas kui vastupidi :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.