Jul 312009
 

Teatavasti avastasin hiljuti üllatusega, et ajalehtede veebist võib artikleid kopeerida vaid pealkirja ja ühe lause ulatuses ning jõudsin lõpuks järeldusele, et minu blogi sarnase kasumit mitte teeniva lehe puhul ei juhtuks ilmselt midagi, kui ma ka paar lauset kopeeriksin ning refereerimise tingimustest peale lingi panemise mööda vaataksin.

No siin on igal juhul tegemist ettevõtte blogiga, millel ei saa olla eriti muud suunitlust kui reklaam, ning esialgsel hinnangul koosneb see tervenisti ajakirjandusest kopeeritust. Täismahus artiklid, ILMA linkideta, muust vajalikust infost rääkimata.

Vat sihukese blogi pidajatest eeldaks küll eelnevat reeglite uurimist. Või mine sa tea… Äkki on neil kõigi Eesti ajalehtedega kokkulepe, et võivad nende materjale ilma linkimata ja autori nime mainimata kasutada.

Hkhm.

  2 Responses to “Veelkord (veebi)ajakirjanduse blogisse kopeerimisest”

  1. ot aga viited on ju olemas?

  2. Jajah, ajalehe nimi on alati teksti sees mainitud. Lingita. Suur viitamine küll.

    Minu teada online-ajakirjanike heaolu sõltub otseselt sellest, kui palju nende kirjutatud/refereeritud artikleid klikitakse. Või ma eksin?

    Sihuke viitamine on mu meelest täielik narrimine. Ei ole isegi JOKK.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.