Kus on loogika?

Mul on pesupulbrit vaja (õigemini küll geeli tahaks). Eestis kasutasin Miniriski või Mayerit – olenevalt sellest, mis parasjagu soodukaga ette jäi. Siinmaal ma ei tea kohalikke tooteid nii hästi, mõtlesin, et võtan siis Ecoveri. Ikkagi öko ja puha.

Sainsbury’s maksab 1,5l veidi alla £5 (£4.83 vms). Mõtlesin, et ostan parem 5l, saab kindlasti odavamalt. Aga võta näpust! Netipoodides on esiteks kõik hinnad nagunii kallimad, aga väiksel pudelil tuleb liitrihind odavam kui suurel. Mis point sellel on?

Nüüd ma siis juurdlengi, kas osta £18 eest 5l kanister, mida saab hiljem £19 eest täita (väga mõistlik, eks, vähem pakendamist) või £5 eest järjest väikseid pudeleid, sest nii on odavam.

Üks enesest lugupidav ökotootja peaks hoolitsema selle eest, et suure paki puhul tuleks hind soodsam ning refilli puhul kõige soodsam. Teistpidi on VÄGA vale.

Peaks vist nats veel ringi tuulama, äkki leian mõne kohalikuma firma, ei pea ju tingimata öko olema. Aga päris Arieli ka ei tahaks…

EDIT: Ma ikka hämmastan jätkuvalt iseennastki – miks mul on vaja vinguda, et ma ei tea kohalikke tootjaid, kui ma pole üldse viitsinud otsidagi? Tegelikult tean küll, miks – kuna kõik nood lehed, mis mahejuurikate kaste müüvad, pakuvad millegipärast ainult Ecoveri tooteid, jäi mul mulje, et ju siis kohalikke polegi. No kui ma võtsin nüüd lõpuks vaevaks googeldada organic laundry liquid made in UK, siis leidsin väga kiirelt kaks kohalikku tootjat (Bio D ja Ecoleaf), kelle hinnad on Ecoverist soodsamad kah. Super 🙂 Ainult sellest ma ei saa aru, miks kõik kastilehed ainult Ecoveri pakuvad…

Peaks endale pähe raiuma – UK on nii suur riik, et siit saab suht KÕIKE organic kraami kohalikult. Okei, mitte kõike, aga enamikku siiski 😛

2 thoughts on “Kus on loogika?”

  1. Ma julgen korrata oma eelmist soovitust: ära loo draamat eimillestki. Osta homme poest esimene ettejuhtuv ja pese seniks sellega ja siis on sul aega mingeid pesupulbri-oksjoneid pidada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top