Pärnakad, soovitage naistearsti ja väikelapsele head perearsti

Plika pole 11-kuusest saati arstil käinud. Ega ma sellepärast ka eriti põdenud – aastane läbivaatus oleks olnud vaid mõttetu mõõtmine, järgmine nagunii alles poolteist aastat, mumps-leetrid-punetised vaktsiini veel teha ei tahtnud, nii et polnud asja ka. Viiruste hooajal on nagunii targem arsti ooteruumidest heaga eemale hoida 😛

Aga nüüd tahaks sellele 1,5 aasta läbivaatusele küll – mul on näiteks tunne, et Plikal on käies varbad liiga sissepoole, tahaks lasta üle vaadata ja nõu saada ja… Lisaks on Plikal köha – rögiseb siin, vaeseke. Loodan, et midagi tõsisemat pole, igal juhul kasutaks juhust ja näitaks arstile ära.

Arst võiks asuda kuskil kesklinnas või Mai kandis. Võiks olla selline, kes pigem looduslähedasematest raviviisidest lugu peab ja neid soovitada oskab, mitte iga väikese häda peale antibiotse välja kirjutab.

Oo, ja siis ta võiks olla muidugi sellist tüüpi, kes riiklikku vaktsineerimiskava pühaks lehmaks ei pea. Kellega annaks arutada, kas oleks targem neid vaktsineerimisi järsku valikuliselt või vähemalt oma ajakava järgi ja natuke hiljem teha. Plikaga tegime küll oma valikud ära ja õnneks ei tekkinud mingeid probleeme, aga olen vahepeal igasugu asju lugenud ning poisi osas pole ikka veel päris kindel, tahaks mõne avatud hingega nõu pidada.

Äkki keegi teab soovitada mõnda sellist ägedat arsti meile sobivas piirkonnas, kelle nimekiri veel täis poleks? Ma kohe varsti võtan ennast kokku ja hakkan usinaks ja otsin netist ka, kuskil foorumites kindlasti keegi on midagi sel teemal juba rääkinud.

Aa, ja tegelikult, kui te juba soovitamas olete, siis naistearsti võiksite ka soovitada. Mul on siin üks ja ta on väga äge, paraku on see eravastuvõtt, nii et iga asi maksab. Kuna raha oleks vaja kokku hoida, kaalun võimalust minna üle riiklikusse… Ma olen omal ajal foorumitest igasugu soovitusi lugenud ka, peaks uuesti üle vaatama, ei mäleta ju enam. Aga teie siin võite jällegi kogemusi jagada – kelle juurde võiks minna, kelle juurde kindlasti mitte. Viimases listis mul üks nimi juba on, kellega mul endal 2007. aasta lõpus väga negatiivne kogemus oli ja kelle nimi hiljuti ka ajakirjandusest läbi käis, seoses tema hoolimatu tööga sünnitusosakonnas, kuhu teda õnneks enam ligi ei lasta…

4 thoughts on “Pärnakad, soovitage naistearsti ja väikelapsele head perearsti”

  1. Ah, ma olen netist nii palju uurinud, skeptik.ee lehelt sealhulgas. Ma pole üldse vaktsiinide vastane, ma usun nende kasulikkusesse… Samas tõesti, väga väikest väga paljude asjadega torkida eriti ei taha. Mõnede vaktsiinide edasi lükkamine on minu meelest õigustatud.

    Et noh, arstiga meeldiks mulle arutada, mitte suvaliste inimeste arvamusi lugeda. Neid olen ma juba kuulnud küllaga, seinast seina.

  2. Anonüümne

    Dr Pappa vastuvõtt Villa Medicas on ravikindlustatutele 50.- visiiditasu eest, naistearst siis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top