Jun 302010
 

Käisin täna perearstikeskuses, et Plika Pärnu arsti nimistusse saada. Mulle öeldi, et nii väikesed lapsed liiguvad ainult koos emaga. No hea küll, ma võin vabalt endale sama arsti võtta, kahtlemata mõistlik… Aga kui ma Plika pärast sündi arvele võtsin, siis küll ei nõutud, et mina sama arsti juures oleks. Minu arst, vaatasin just järele, on siiani Tallinnas. Aga nüüd siis järsku peab…

Lisaks vaidlesid nad selle üle, kas mind üldse võtta, kui mul hetke aadress Mais on – leebusid aga selle peale, et lubasin õige pea kesklinnale lähemale kolida. Minu teada ei sõltu enam piirkonnast midagi – kui nõuaksin, võiksin Ülejõe arsti ka saada.

Või ongi kaks ise asja, kui lapsele esimest korda perearsti valid ning hiljem vahetad? Et esimesel puhul pole ema arst oluline, teisel puhul on?

Igatahes, nagu mainitud, siis minu perearst on siiani Tallinnas, kus ma elasin viimati kevadel 2007. Pole teda kordagi näinud – kabinetti sattunud kahel korral. Esimene kord oli ta puhkusel ja õde sidus mu opihaava uuesti kinni (seda kästi perearsti juures teha, sellepärast ma toona ennast Tallinna oma juurde kirjutasingi), teine kord oli nii kiiresti tabletiretsepti vaja, et noortekasse ei jõudnud – helistasin siis perearstile ja õde ulatas ukse vahelt retsepti :)

Enne 2005 suvel Tallinna kolimist elasin kolm aastat põhikohaga Tartus, seal mul perearsti polnud. Pärnus oli miskine, aga ei tea ma tema nime ega seda, kas ma üldse kunagi tema juures käisin. Nii terve inimene olengi :P

  3 Responses to “Huvitav”

  1. võid uurida tervisetrend.ee lehte, mis kajastab perearstide toimetamisi http://www.tervisetrend.ee/perearst/perearsti-vahetamine.aspx

  2. Oh, ma käisin juba täna ankeete viimas ja Plikale aega kinni panemas, olemegi nüüd ametlikult Pärnu arsti nimistus. Seekord oli registratuuris sõbralik tädi, kes meie arstivaliku heaks kiitis ja kuskil mingeid probleeme ei näinud.

    Aga seal lehel ma olen isegi käinud, kui noid kuut arsti googeldasin, kelle nimekirjad veel täis polnud. Reaalset kasu küll polnud, vaid ühte neist oli üks kord hinnatud :)

  3. Perearstid käivad jätkuvalt piirkonna alusel st. arstil on õigus keelduda sinu võtmisest oma nimistusse, kui sa ei ela tema piirkonnas. Ta võib sind võtta, aga ei pea.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.