Nov 232010
 

Jõudsin täna kolimisjärgse segadusega mingi murdepunktini – esialgne läbu on likvideeritud. Esiteks tõstsime Abikaasaga elutoas veidi mööblit ümber, et oleks meie vajadustele sobivam. See on küll väga ajutine ja järgmine püsivam tõstmine tuleb siis, kui Abikaasa vanaonu käest diivani ja tugitoolid kätte saame, aga igatahes parem kui enne. Kõik on loogilisemalt ära paigutatud – meie arvutilaud, Poisi “mähkimislaud”, vaip on nüüd ka mööbli alt vaba ja seal, kus Plika ideeliselt kõige rohkem mängib. Ja Plika mänguasju oli rohkem ruumi laiali laotada.

Kõik ASJAD on muidugi suvaliselt sektsiooni kappidesse ja riiulitesse pandud, puudub igasugune kord ja organiseeritus. Poolte asjade puhul vist enam-vähem tean, kust neid otsida.

CIMG2055

CIMG2056

CIMG2057

Magamistoast sain ka viimase kohvri põrandalt ära. Terve kastitäis riideid ootab endiselt pesemist. Enamik hetkel mitte kasutuses olevaid lasteriideid on täiesti suvaliselt kilekottidega riidekappi topitud. Kummutisahtlites on vaid need, mida praegu kasutame. Meie endi riided on ka kiiruga kappi topitud – paar vaba riiulit suutsin nende jaoks tekitada. Mingit süsteemi küll rohkem pole, kui et jällegi need riided, mida praeguse ilmaga kanname. Kõik liiga suvised on kuskil kilekotis, nendega on aega. Puhtaks pestud voodipesu ja rätikud on samuti sorteerimata kuhjades kapis. Aga vähemalt väljastpoolt oleks nagu korras. Mis siis, et kapiuste taga kaos valitseb, eks :P

CIMG2050

CIMG2053

Köök on kogu aeg suht korras olnud, aga sealgi on kapid üle kuhjatud, pole olnud aega organiseerida. Eeskojas on veel üks poolik köögiasjade kast, mida ma ei saa enne tühjendada, kui kappides mingi kord ja ruum on. Eeskojas on tegelikult mingeid asju veel, aga need pole mul ees, seal ruumi on :D Seega las olla, kuni sinnani jõuan.

CIMG2063

CIMG2066

CIMG2064

CIMG2065

Teisel pool on muidugi veel hunnik Tartu kaste. Nendega ei hakka vist enne tegelema, kui siin pool asjad organiseeritud, midagi karjuvalt vajalikku seal vist pole, seega las olla esialgu. Karjuvalt vajalikud asjad on veel Tartus, näiteks nugadest tunneme puudust, veekeetjast ja… Kartulikoorimisnoast :D Noh, vast saab paari nädala jooksul seal jälle ära käidud ja kõik siia, raamaturiiulit igatsen ka.

Otsustasin täna magamisega lõdvalt võtta ja ei üritanud Plikat suunata. Magas lõunaund neljast poole kaheksani ja jäi ööunne alles enne keskkööd. Vähemalt oli õhkkond rõõmus ja rahulik (või noh, päeva esimene pool tegelikult ei olnud, aga hiljem juba küll).

Otsustasin, et kuna suurem läbu on nüüd koristatud ja kotihunnikute otsas enam jalgu ei murra, olen edaspidi eriliselt laisk ja zen. Sätin tasapisi, ei sunni ennast takka, kui üldse ei viitsi, siis tegelengi ainult lastega. Üritan Plika unesid vaikselt õigemate kellaaegade poole suunata, aga pigem lasen tal kauem üleval olla, kui üritan teda “õigel” ajal magama panna, kui endal parasjagu nii s*tt tuju on, et seda kuidagi taltsutada ei suuda.

Terved närvid ja rahulik õhkond on olulisem, kui sorteeritud kapid ja kellapealt magamine… Küll jõuab kõike.

Tegelikult ei ole ju midagi halvasti – me kolisime siia päriselt sisse alles reedel, Abikaasa on kõik need kolm päeva kodus olnud (no täna tegelikult oli pool päeva tööl ka), et saaks võimalikult palju ära sätitud… Ja saigi ju! Homsest läheb ta aga tööle nagu tavaliselt ja mul on tegelikult üksi kergem rutiini harjutama hakata – sätin kõik tegemised ainult enda ja laste järgi, Abikaasaga pigem kipub kõik venima :P Ja Poisi puhul näiteks sain nende kolme päevaga teada, et kui ta 11-13 vahel välja magama panna, siis venib see uni rahulikult 4-5 tunniseks, mis annab mulle piisavalt aega Plikaga õues käia, talle hiljem süüa anda ning siis lõunaunne panna. Noh, teoreetiliselt peaks asjad selles järjekorras toimima, kunagi Londonis toimisid. Ema juures elades jätsin igasugused katsetused rutiinseteks söögikordadeks (ja ka unedeks, need on mingil määral ju seotud) üsna kiirelt sinnapaika, sest liiga palju inimesi elas üheskoos, pidi paindlik olema, et ära mahtuda. Nüüd aga on jälle oma elamine – oma tuba, oma luba.

Kusjuures üllatavalt kiirelt olen ära harjunud selle omaette olemisega :P

TEGELIKULT pole ju võrreldes aasta taguse ajaga suurt midagi muutunud – hea küll, hommikul pean paralleelselt Poisiga tegelema, aga hommikuti on ta suht heas tujus ja võib nii kaua oma lamamistoolis hängida, kuni ma näiteks Plikale putru keedan. 11 paiku lähen Plikaga välja, Poiss jääb kärus magama ja magab nii kaua, et saan kõik muud toimetused Plikaga segamatult ära tehtud. Ja siis ongi juba õhtupoolik, Abikaasa tuleb ka koju ja koos saame kõigega hakkama. Nii et rasket ei tohiks midagi olla! Sain ükskord Plika rutiiniga ära harjutatud, saan ka nüüd. Tänu Poisi pikkadele unedele saan sellele piisavalt tähelepanu pöörata.

Aga nüüd on kell juba üle mõistuse palju, hommikune tõusmine saab ilmselt vaevarikas olema. Kähku magama!

  14 Responses to “Nädala töö”

 1. Tubli !
  Nüüd tunnen ma ära selle positiivsust ja energiat kiirgava tüdruku kelle blogi ma kunagi just selle pärast lugema hakkasin :)

 2. Nii armas suur lepatriinu, tahan kah!

 3. See on pärit Ikeast, õeke kinkis mulle jõuludeks. Kuna ta aga ei teadnud, et täispuhutav sisu eraldi juurde käib, oli mul kõigepealt ainult lepatriinu kest :D Maikuus rootsis käies sain sisu ka, aga siis kolisime juba Eestisse ja ema juures polnud ruumi – nüüd, peaaegu aasta hiljem, sai lepatriinu lõpuks täies aus ja hiilguses kasutusele võtta.

 4. Kas sa niiskust ei karda, kui nii suurtes kogustes pesu toas kuivatad?

 5. Ei ole pähe tulnud :D

  Me ju kogu aeg kütame nagunii…

 6. Siinkohal tahaks küsida, kus siis kuivatavad oma pesu need, kel pole pesukuivatit ega õues kuivatamise võimalust? :|

 7. Mnjaa, me eelmises korteris kütsime ka päris palju, aga tuppa kuivama ei julgenud tervet restitäit panna. Nägin esimese restitäiega juba, kuidas niiskus tuppa ronis ja välja läks tüki ajaga. :)

  Uues korteri üüürilepingus on lausa kirjas, et suures koguses pesu toas kuivatada ei tohi, liigse niiskuse tõttu.

  Aga kui sa pole veel tundnud, et niiske on, ju siis pole probleemi.

 8. r – sellised inimesed viivad suurema pesu (linad, rätikud jne) pesumajja.

 9. Muide, nägin täna, et Vändra Leib müüb nüüd igapäevaselt kommipoes oma kaupa, aga ökot saia nt ei olnudki, tavalised vaid, leiba oli mõlemat.

  Hambaarst on meil Dr Raile Lepiku Hambaravi, Kontserdimaja juures ja mõlemad, nii õde kui arst, on supertoredad.

 10. oiiii auguga taburetid! Nostalgia! :)

 11. Ma arvan, et need, kellel pole mujal kuivatada ja kes kardavad niiskust, ei pese korraga ka mitu masinatäit. :)

  Aga ma ei tea üldse kas see kuivatamine on halb. :P Meile lihtsalt öeldud nii. :D

 12. Hmm.. pesumajja… Tegelikult tõesti peaks üles otsima, kas Tallinnas on veel selliseid nõuka-aegseid selvepesulaid. Paar tekki oleks vaja ära pesta ja vahel tahaks TRIIGITUD linasid kah :) Ja selleks, et pesurest täis saaks, piisab mul küll juba ühest ainsast masinatäiest. Täelik nõmedus on korteris pesu kuivatada, ausõna :(

 13. Mina kuivatan ka korteris. Pesen küll ainult masinatäie korraga. Ja mingit niiskust siiamaani küll täheldanud ei ole, kuigi omanik ka algul arvas, et kuna nüüd ka pakettaknad, et siis võib pesukuivatamine jamaks minna.

 14. Minul pole oma 26 eluaasta jooksul kunagi pähe tulnud niiskust karta. Eluaeg on pesu külmal perioodil toas restil/radikatel kuivatatud ja pole kuskil miskit häda olnud :P

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.