Jan 172011
 

Ma sattusin üle pika aja jälle tarbija24 lehte lugema ja mitte eriti üllatavalt käiatakse seal hinnatõusu teemadel.

Minu meelest on igasugu lepped ja lubadused, et euro hinda ei tõsta, puhas idiootsus. Igal pool on tõusnud, miks Eesti peaks erand olema. Aga ma pean tunnistama, et ma ei võta seda hinnatõusu ka väga traagiliselt. Vastupidi, ma lausa ootan, et kõik oma hinnad ära ümardaks, et natukenegi lihtsam arvutada ja arveldada oleks! Loodan naiivselt, et ehk mõni ettevõte ei kasuta eurot vaid selleks ära, et kõiki hindu kõrgemaks ümardada, vaid lähtub sellest, kuspoole ümardades väiksem vahe tuleb. Mõned asjad veidi odavamaks, mõned veidi kallimaks – ja elu lähebki edasi.

Meie jaoks on eurodes mõtlemine sellevõrra kergem, et oleme tänu Londonile harjunud naeltes arveldama, vääring on neil ju väga sarnane. Aga pean tunnistama, et nüüd tunduvad paljud asjad tänu väikestele hinnanumbritele odavamad :D Ja kuigi ma tean, et nüüdsest peaks iga senti eriti hoolikalt lugema, siis ega ma seda ikka ei viitsi teha küll. Igasugu hinnavahed tunduvad nüüd eri kauplustes palju väiksemad.

Õnneks on meie perel praegu nii palju raha küll, et ainult mööda sooduspakkumisi jooksma ei pea. Muidugi jälgime neid ja näiteks mahla ostame alati siis, kui kampaaniad on – virsikumahla veame koju ikka 20 kaupa, viimati oli Largo oma 75 senti. Juustu toob meile Abikaasa ema kolmekiloste lattide kaupa kuskilt Torist, kus tootja oma pood ja kilo hind tunduvalt soodsam… Ja nii edasi. No ja muidugi igal võimalikult juhul on põhirõhk pigem kvaliteedil, värskusel, kodumaisusel, puhtusel… Mitte niivõrd hinnal.

Ühesõnaga las ümardavad. Loodetavasti mitte alati ülespoole. Meie sinna nagunii muud teha ei saa, kui oma ostuotsused hästi läbi mõelda ja tarbida vaid seda, mida tõesti vaja on. Ise vedasin just ökopoest kaks kotitäit kaupa koju. Mahekraami on nüüd ka kergem osta, hinnavahed tunduvad väiksemad :D

Rohkem planeerimist ja paremini läbi mõeldud oste teile kõigile!

  5 Responses to “Eurost ja hinnatõusust”

  1. Muide, see juustupood asub ju Seljal ;)

  2. Tean-tean, tori-selja piimaühistu :D Mu uus eelarveprogramm nõuab iga ostu puhul ka selle kirja panemist, kust ostetud on :P

  3. Tere. Minu meelest tõsteti hindu enne aasta lõppu, ilusal krooni-ajal. Kalev pakib väiksema koguse komme ja kommi hind tundub sama.

  4. Mis programmi sa siis kasutad? Täitsa huvi pärast.

  5. Üle-eelmise postituse kommentaaris just vastasin samale küsimusele – http://sites.google.com/site/dsbudgethome/

    Soovitati siinsamas blogikommentaaris kunagi, mulle meeldib. Ma üritan varsti sellest pikemalt kirjutada.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.