See vastik staatiline elekter

Oskab keegi nõu anda, kuidas selle osakaalu oma elus vähendada?

Ma kasutan pesuloputusvahendit, aga sellest pole mu meelest eriti tolku. Talveperioodil saan kogu aeg igalt poolt särtsu. Hommikumantel, fliispleedid ja kõik muu taoline on eriti hullud. Samas on fliis nii pehme, mõnus ja soe… Mis oleks alternatiiv?

Villane pleed tekitab samamoodi elektrit. Igasugused mütsid, olenemata materjalist, niisama juuste peale tõmmatud jope kapuuts… Pole midagi vastikumat, kui elektrit täis juuksed! Kunagi kasutasin Oriflame’i juustesse jäetavat palsamit, mis esimesel päeval veidi aitas… Aga mitte rohkem. Kui keegi kinnitaks mulle, et on olemas mõni ökopoe palsam/šampoon, millest tolku on, ma kohe kasutaks.

Praegu lihtsalt praksun ja turtsun 😀

10 thoughts on “See vastik staatiline elekter”

 1. Olen aastaid kasutanud Bonacure Time Restore Satin Spray'd (http://www.netshop.ee/?ProductID=5070) ja ma ei mäleta, et mul kordagi peale seda oleks juuksed enam särtsu täis olnud. Lisaks sellele on see tore ja armas abivahend ka juhul kui käid tihti ujumas (mis Sul ju plaanis on). Kasutan seda iga teine päev kui juukseid pesen ja aastas läheb 2 (max 3) pudelit.

 2. Haha.. tuttav teema. Meil ka korteris säriseb. Ma olen lihtsalt uskumatult suur pleedi fänn. Meil on neid terve virn kodus juba..

  Aga täna sain tööl ka kõikvõimalikelt asjadelt surakat – arvuti, uksed, teised inimesed…

 3. Fliis on naftast tehtud (ümbertöödeldud platspudelitest täpsemalt). Ma peale selle info teadsaamist seda enam oma ihu ligi eriti ei tahagi.

 4. fliis on tõesti rõve materjal, eriti laste ligi. puuvill ja lina on inim- ja loodussõbralikud materjalid.

 5. Mul ainult üks küsimus: kas kaks viimast anonüümset on mu püsilugejad? Need, kes mind vähekenegi rohkem teavad, ei arvaks ometi, et ma ei tea, millest fliis tehtud on või millised on looduslikud materjalid.

  Ma olen praegu kuri ja viril, sest kodus on rõvedalt külm, pliidiga on mingid jamad, käin terve päeva ringi, hommikumantel teistele riietele peale tõmmatud – olen niigi kubujuss, see on võrdlemisi lahe, soe ja pehme. Ja IKKA on külm. Särtsub ja pragiseb kõigele lisaks.

  Tahtsin viriseda ja nõuandeid staatilise elektri vähendamise alal, mitte loengut asjadest, mida isegi tean. urr.

  Peale hommikumantlite ja ühe pleedi meie majapidamises fliisi ei ole – kui see teadmine kedagi õnnelikuks teeb. Aga hommikumantli puhul pole ma leidnud sama pehmet, kerget ja sooja alternatiivi. Pole just ülearu põhjalikult otsinud ka. Vähemalt on jäänud mulje, et kõik muud on õhukesest puuvillasest või froteest.

  Ühesõnaga sorry, ma olen praegu turtsakas 😀 Küllap ilm läheb varsti soojemaks ja siis on kõik jälle lill.

 6. Hommikumantleid on ka mõnusast pehmest-soojast materjalist. Justkui pehme frotee. (Minu eksemplar pärit Selverist)

  Staatiline elekter piinab juba sügisest saati, no ei saa aru, kas uus korter eriti elektririkas või tõesti probleem fliispleedides … Kunagi varem pole nii olnud, kuigi pleedid kogu aeg kasutuses.

 7. Kas see mitte ei soltu ka sellest millisel porandakattel sa konnid. Meie saame Eestis kaies ka hullult palju sartsu kui omi jalgu mooda maad 'lohistame' samas kui siin Inglismaal olles kannan ma samu riideid kuid ma ei maleta enam millal viimati sartsu oleks kuskilt saanud. Vaatasin et sul vist ei ole igas toas puuporand vaid selline linoleumi moodi asi voi siis varvitud puu (raske aru saada) voib olla selle ja fliisi koostool see sarts tekibgi hasti.
  Ma kyll mingi staatilise elektri ekspert ei ole nii et voin taiesti soga ajada

 8. Meil on köögis ja koridoris PVC, vannitoas plaadid, tubades värvitud soome papp – kõik igivanad.

  Ma ei tea, kuidas see papp elektri tekitamisel on… Täiesti võimalik, et mitte kõige parem. Aga ma olen ka täielik füüsikavõhik 😛

 9. mm, mul tekkis täiesti spontaanne hüpotees, et äkki on staatilise elektriga ka ümbritsevate esemete materjalid seotud? Mul on linnas 100% looduslikest materjalidest kodu ja siin pole staatilist elektrit; maal aga on (seal on hetkel suvaline sisustus). Kas see võib olla selgitus? Villa riietuses kasutan küll muidu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top