Mar 212011
 

Ma olen viimase pooleteise nädala jooksul neli korda küpsetanud ja tulevikuplaane on mitmeid. Seni olen teinud traditsioonilisi järeleproovitud asju – kaerahelbepätse, muffineid, kaks korda õunakooki. Eile saime aga kuus liitrit maapiima ja homse päeva puhul on meie mõlema pered külla tulemas, nii et on plaanis key lime pie ja miski kohupiimakook, mille koha pealt ma pole veel täpsemalt otsustanud, pean retsepte lappama. Jogurti ja kondenspiima tegin eile valmis, toorjuust kohe-kohe saab, kohupiima võtan õige varsti ette.

Ostsin Poisi esimese pudru jaoks tatrajahu, aga seda on terve kilo, pudrule kulub kaduvväike osa. Otsisin netist retsepte, mida katsetada, leidsin tatrajahuküpsised. Mul on kodus nii purustatud pähkleid kui mandleid – ostsin UK-s küpsetistesse lisamiseks, aga ei jõudnud kasutada, need olekski vaja kiirelt realiseerida. Loodan, et küpsised maitsevad hästi (kommentaaride põhjal tundub paljulubav) – siis ongi jahu- ja pähklimure lahendatud.

Oh, ja ema sõbranna käis eile autoga Tallinna suures mahemarketis, ma saan kohe varsti kätte viis kilo mahedat toorroosuhkrut, seda müüdi seal lahtiselt, kilohinnaks miski 56 kr… Ma olen ekstaasis! Nüüd on kohe tükiks-tükiks ajaks mureta, sellest kogusest jätkub kuudeks. Küpsetistesse panen nagunii kolmandiku võrra vähem, kõik retseptid on vaikimisi liiga magusad.

Leivategu tahaks varsti katsetada… Ja küpsetamiselt sujuvalt edasi liikudes, lähipäevadel kindlasti jäätist ka (tahaks katsetada korraga nii seda kui seda retsepti (esmalt küll ilma šokolaadita), et maitset võrrelda). Lähen täna õhtul Mahedast Margist läbi ja ostan suurema koguse Nopri vahukoort, mune on üle 20, suhkruvarud kah piisavad. Põnev!

  4 Responses to “Küpsetuslainel”

  1. Oleks mul tatrajahu, teeks pliine :) Neid ehtsaid, vene moodi…

  2. Kui leivateo jaoks juuretist vaja, siis me tuleme laupäeval Pärnu, võin kaasa haarata. Mul nagunii plaanis homme leiba teha, saan soovi korral sulle juuretise võtta.

  3. Kuna ma pole veel päris kindel, millal ma selle küpsetamiseni ikkagi reaalselt jõuan, siis tõenäoliselt oleks targem oodata kindla paani paikapanemiseni ja alles siis juuretis majja tuua – mul ema mees ja Abikaasa vanaonu naine küpsetavad ka leiba, st Pärnus on põhimõtteliselt allikad olemas :) Aga aitäh pakkumast!

  4. Oh, ja palju-palju õnne sünnipäevaks! :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.