Sep 092011
 

Iga natukese aja tagant tuleb mingi faking ANONÜÜMNE, kes leiab, et äkki ma ikka ei tohiks blogisse pilte riputada või küsib, kas nood, kes pildil on, ikka teavad seda.

Need ei saa kuidagi olla püsilugejad, sest nood on lugenud mu mõtisklusi taolistel teemadel. Kust kurat tuleb võhivõõrale inimesele pähe, et peaks minema teisele ettekirjutusi tegema? Lehvivad suvaliselt siia, loevad paari postitust, teevad järelduse, et ega ma pole kunagi nagunii mõelnudki, mida pidada silmas avalikul fotode näitamisel ja leiavad, et nende kohustus on tulla mu silmi avama?

Kas neile tõesti ei tule pähe see, et KUUE AASTA blogi kirjutamise jooksul ma olen äkki sellele isegi mõelnud? Korra, paar, kümme, sada korda? Et kui ma olen otsustanud fotosid siia panna, siis ma olen otsustanud, et see on praegu okei ja teised inimesed mu fotodel on sellest teadlikud?

Tramavõi, tõesti, see AJAB närvi.

Kui WordPressi kolin, siis äkki panengi kõik pildipostid ka parooli alla. Siis on kõigil süda rahul, ah?

  13 Responses to “Kust sellised küll tulevad”

 1. wordpressis saab ka minu arust ip aadressi järgi kommentaarid blokkida või siis kõikide esimesed kommentaarid enne avalikuks tulemist üle vaadata.

 2. No blokkimine on küll viimane asi, mida ma teha tahaksin. Mulle lihtsalt meeldiks, kui võõrad inimesed elaks oma elu ega kritiseeriks minu oma :)

  WP kommenteerimise süsteem on absoluutselt igast otsast parem kui Bloggeril. Mulle meeldib ka väga see variant, et esimest korda vaatan üle ja kiidan heaks, edaspidi tulevad sama inimese kommentaarid juba automaatselt. Väga mõistlik ja mugav!

 3. Ära lase ennast häirida. Ongi selline tõug inimesi, kes kõigile igal võimalusel midagi "tarka" ütlema peavad, oma vaateid peale suruma ja kõike selgitama ja seletama, sest nemad on kõige targemad ja nende tõde on see kõige õigem.

  Hinga rahulikult sisse, välja, sisse ja lase oma armsa blogiga püsilugejate rõõmuks edasi ;)

 4. Ega ma reeglina ei lasegi, aga kui seda tüüpi inimesi siia mingi ajahetke jooksul juhtumisi liiga tihti satub, siis viskab lõpuks üle… Nagu täna :P

 5. Miks sa ei tee siin siis nii, et anonüümne ei saa kommenteerida?
  Kui ma omal selle "kõik kes iganes saavad kommenteerida" kinni panin, jäi neid järgi mõni üksik, kes käis õpetamas kuidas elada :)
  Aga selleks et käia nii, peab omale ju konto tegema ja iga mats ei viitsi :P

 6. Siis jätaks kommenteerimata ka need, kel oleks midagi asjalikku öelda, aga kontot teha ei viitsi. Siiani on asjalike anonüümsete kommentaaride arv idiootsetest tublisti suurem olnud.

  Kõige rohkem häirib mind anonüümsete kommentaaride juures ikkagi see, et inimesed lihtsalt ei vaevu kasutama varianti nimi/URL, ehkki see on olemas.

  Ah, no mis ma ikka halan, eks. Selge on see, et WordPressi tuleb kolida, seni aga on mul valikuks kas anonüümsed kommentaarid täiesti keelata või neid taluda :D

  Ma veel mõtlen natuke.

 7. selle postituse järgi tekib siiski tunne, et Sind ennast närib too pildi teema ikka. vähemalt minu meelest. inimene läheb ikka põlema, kui midagi väga korda läheb.
  samas mul endal on ka kõik avalik ja pole probleeme olnud.

 8. Oo, aga muidugi ma endiselt vahel mõtlen, kuidas nende piltidega saab. Ma olen ju siin seda korduvalt kirjutanud. Aga hetkel olen otsustanud toimida just nii, nagu on – ühesõnaga ma OLEN mõelnud.

  Põlema lähen ma reeglina siis, kui mingite muude asjade pärast närvis olen ja/või selliseid anonüümseid tarkpäid siia lühikese aja jooksul liialt palju satub.

  Probleeme pole ei mul ega teistel blogijatel, keda jälgin ja kes samamoodi avalikult pilte näitavad. Nondel anonüümsetel aga miskipärast on :D

 9. Minu arust on kaks varianti interneti maailmas: kas oled avalik või ei postita kunagi midagi internetti.
  Mina nt ei põe piltide pärast. Kes mind tunneb, see tunneb ja luba olen aastaid tagasi küsinud… mõnelt :P Siia maani pole keegi veel edevuslaata tagasi lükanud :P
  Võib olla on asi ka selles, et kuna ma ei ela Eestis ega kavatse enam kunagi ka sinna elama minna, siis on mul lihtsam.
  Teadagi, eestlased on ju maailma kadedaim ja teisi sööv (sõnadega lööv) rahvas. Endal pole elu ja ei lase teistel ka elada :P
  Pole mõtet lasta ennast kuidagigi heidutada neist.
  Aga kuna sa oled tikker, kes on väheke okkaline, aga samas nii mõnusalt magus, siis saan aru ;) Kõik on ju inimesed :)

 10. ma ei ole "mingi faking anonüümne". tee ikka nii nagu ise tahad. ma lihtsalt arvan et võibolla vanemad alati ei mõtle kui pilte postitavad, mina ise nii ei teeks vaid jagaks pilte ikkagi kitsamale ringile. seda saab lihtsalt teha pidades avalikku blogi ja kinnisemat pildiraamatut.

  millest selline reaktsioon syytule märkusele? puudutas mingit hella teemat?

  retoorilisele küsimusele vastates, "kust sellised küll tulevad". tallinnast, of course.

  lahe blogi, keep it rolling

  ps. anonüümset kommentaari lisamist kasutan siis kui blogikirjutaja ei ole mu tuttav ega sõber. sina nt ei ole. seega minu isiku teadmine ei anna midagi juurde ega võta ära. ma ei kirjuta samadel teemadel, järelikult minu blogi \ isiku teadmine ei paku sulle ka huvi.

  nojah, lisaks selle pärast et google valikutes on selline valik olemas. lihtsalt juhuslikult klõpsin mõne kommentaari oma nime all, mõne anonüümselt. suurt teadust siin taga ei ole.

  vott. sellised lood siinpool sood.

 11. […] noist anonüümsete kommentaaride autoritest viitsis mulle tolle postituse alla ka seletuse kirjutada, mille eest ma olen väga tänulik, see pani mind inimeste […]

 12. anonüümse kommentaari alla on ka võimalik mingi eristamist võimaldav märkus kirjutada nt "ussike" või "sitakott" või "reha" või. siis saab anonüümseid ikkagi eristada, ilma, et keegi ima kiivalthoitud identiteeti avalikustaks.

 13. Oo, see käib mulle ka närvidele. Mulle tulevad ju kommentaarid meili peale ja kui kümme korda päevas tuleb saatja nimeks anonüümne, siis ajab närvi küll.

  Ei, ühesõnaga puhtalt minu probleem. Järelikult mina selle ka lahendasin :P

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.