Dec 122011
 

Jättes kõrvale kogu draama, mis siin majas hommikul ja õhtul aset leidis, siis päev möödus meil väga asjalikult. Ema viis Plika enda juurde ja hiljem (pärast lõunaunest ärkamist) Poisi ka – koju tagasi tõi ta lapsed alles kella kaheksaks. Ja meie muudkui vuhtisime koristada.

Hea küll, Abikaasa mässas tükk aega söögi tegemisega (saime just mahedat kukeliha, oli vaja see lihakeha ära puhastada ja realiseerida – fileetükid sügavkülma, kintsud ahju, ülejäänust suppi), siis vedas veel tükk aega puid kuurist konkusse.

Mina koristasin pool päeva elutuba. No oli lihtsalt nii juhtunud, et kõik kapiääred ja riiulid ja kirjutuslaud olid kultuurkihi alla mattunud, aga ma tegelikult vihkan seda, kui asjad niiviisi laiali on. Ühesõnaga ma siis koristasin ja sortisin, panin ära, viskasin ära, tekitasin uusi süsteeme… Pühkisin tolmu, sättisin korda jne. Arvutilaua tegin tühjaks, et kõik korralikult puhtaks saaks, pärast pani Abikaasa seina sisse paar kruvi ning riputas telefoni ja ruuteri seinale, nüüd on laual veidi rohkem ruumi ja juhtmed said jälle võimalikult hästi ära peidetud. Õhtul jõudsin valge põranda ka üle pika aja puhtaks küürida, nüüd on elutuba mõnusalt korras, ainult vaibalt on veel plekid eemaldamata. Jõulutuled panin ka akna külge :P

Lastetoas jõudsin ka kõik mänguasjad ära sortida, tolmu pühkida, kapipealsed puhtaks pesta, ühe pildiraami tagasi seinale panna, kella ära parandada (Plika kunagi tõmbas selle riiulilt maha ja susserdas midagi osutitega, ma arvasin, et ei saagi parandada, aga kui paar kuud hiljem nüüd lähemalt vaatasin, siis tuli välja, et lihtsalt üks osuti oli veidi paigast ära)… Kaltsuvaipu pesime, need nüüd kuivavad.

Kööki, vannituba, koridori ja magamistuba ei jõudnud nuusutadagi. Nii ongi tunne, et terve päeva sai rabeletud, aga tulemust ei miskit. Tegelikult ju on küll päris hea tulemus. Ja tegelikult me ju hakkasime alles kell üks pihta. Ja tegelikult pidi Abikaasa muid vajalikke asju ka tegema. Nii et päris hea, jah.

Aa, eeskoja tegi Abikaasa ka korda, see oli mul juba pikemat aega pinnuks silmas, nii sassis ja jama täis… Jälle suur asi.

Ehk jõuab homme ülejäänu ka korda teha.

  One Response to “Suurpuhastus”

  1. Su blogi ikka parim :) Sain täna innustust sinust ja niisama passimise asemel tegime Moosesega magamistoa ümber ja iga nurga küürisin puhtaks kah. Mõnus, lapsel tuli kohe kiiremini uni seal. Homme elutuba, ülehomme köök… Uueks aastaks kodu korda.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.