Pole hirmus ammu lennanud

Lugesin uudist Ryanairi teenustasude tõusu kohta. Irvitasin ja samas tõdesin, et minu jaoks on hind paraku ikkagi kõige tähtsam – kui Ryan on oluliselt odavam, lendan sellega. Ma oskan kõigi lisanduvate tasudega juba üsna hästi arvestada. Jah, see lisatasude süsteem on idiootne, aga kui pileti lõpphind tuleb siiski odavam, oleks lollus end sellest häirida lasta.

Minu jaoks on Ryani suurim miinus nende pagasi kaalulimiit ja üüratu hind. Easyjetiga lennates on 20 kg €17, Ryanil hetkel 15 kg €20/25 ja 20 kg €25/30, uuest aastast läheb kõigele veel €5 otsa. Odavam hind siis oktoobrist maini, kallim suveperioodil ja jõulude ajal. Ühesõnaga päris mõnus hinnavahe.

Teine asi, mis mind Ryani juures tõsiselt häirib, on nende lendudel pakutav lõputu idiootne kraam. Hetkegi ei saa rahus olla, juba tuleb JÄRGMINE teenindaja JÄRGMISE “suurepärase” pakkumisega. Lotopiletid, lõhnad ja muud äärmiselt vajalikud asjad 😛

Aga üldiselt – kui olla ise hoolikas (võtta arvesse kõiki lisatasusid ja reegleid) ja jätta emotsioonid kõrvale, siis Ryan on vahel odavaim. Ja hinnatundlikele klientidele on see äärmiselt teretulnud.

Hakkasin mõtlema, et ma pole juba tõsiselt kaua aega lennanud. Viimati vist oligi siis, kui teist korda Londonist Eestisse kolisime, AirBalticuga mai lõpus 2010 – ja see oli nii positiivne kogemus, et mul on nende praegustest jamadest jube kahju, enam ei julgeks küll nendega lennata. Või on nad juba ametlikult pillid kotti pannud? Ei jälgi eriti uudiseid.

See on pikim lendamise vahe üle aastate… No mis teha, kui on väikesed lapsed. Igatsen kangesti Londonisse, aga tahaks ILMA lasteta. Ühe väikese lapsega, kellele meeldis reisimine, oli see kõik käkitegu, sai shopatud ja kõiki sõpru nähtud… Kahe lapsega, kellest ühe puhul tuleb odavlennufirmadele juba pileti eest täishinda maksta ning teine ei kannata shoppamist – tänan ei 😛

Mõtlesin isegi välja skeemi, kuidas ilma lasteta käidud ja siiski kõik vajalikud asjad tehtud saaks: üks läheb varem, miski hetk tuleb teine järele, nii et paar päeva saab koos olla, siis esimene koju ja teine veidi hiljem järele. Nii on üks vanem enamik ajast laste juures – Plikaga poleks ju probleemi, aga Poissi üle ühe öö ei julge emaga jätta. Ühesõnaga sellise süsteemiga saaks me teha koos neid asju, mida tahame koos teha ja eraldi neid asju, mille jaoks teist vaja pole – kui Abikaasa riideid ostmas käib, siis tahan ma küll kaasas olla ja meil on palju ühiseid kohti, mille järele igatseme, aga kui ma endale ja lastele riideid ostan või oma sõpradega jutustan, pole selleks Abikaasat vaja, samuti ei tunne ma vajadust tema sõpradega pikemaid pidusid pidada, ühest õhtust Reinu pubis piisaks mulle küll 🙂

AGA. Ma arvan et niipea me siiski Londonisse ei pääse. Esialgne unistus oli jaanuar/veebruar 2012 – no et Poiss on juba piisavalt vana, lennupiletid odavad, allahindlused jne. Probleemiks saab raha – kuna minu VH on lõppemas ja tööd ju veel pole, ei julge midagi kulutada. Aga KUI peaks juhtuma ime, nii et leian kiirelt normaalse töö, siis võib kaaluda plaani B – kevad Londonis. Allahindlusi siis küll pole, aga hinnad on seal nagunii odavad, ilm oleks tunduvalt mõnusam (kes ei jumaldaks Londoni kevadet) ja pileteid peaks aprillis-mais veel suht okei hinnaga saama.

Kõige tõenäolisem on muidugi see, et kevadel ei mängi ka välja. Eks näis – läheb täpselt nii, kuis minema peab. Ükskord jõuame me Londonisse niikuinii! Ja tahaks loota, et Easy, mitte Ryaniga 😛

9 thoughts on “Pole hirmus ammu lennanud”

 1. Easyga on ikka tunduvalt parem lennata 🙂 😉
  Aga jah, mina ei saa ka aru sellest, kes hädaldavad, et ei tule see Ryanairi pilet midagi odavam.. noo minu jaoks on alati tulnud ikka tunduvalt odavam kui mõne muuga..

  AirBaltic ei ole minu jaoks enam usaldusväärne, kuigi nad vist ikka lendavad… Kahjuks on meil babushka ja dedushka juurde sõitmine ainuvõimalik ainult nendega.. Aga peale viimast reisi lubasin, et ma kahe lapsega (isegi koos oma mehega) ei lenda enne, kui nad on piisavalt suured ja arusaajad .. nii 5 aasta pärast ehk 😛
  Tahaks ka märtsis minna kevadet nautima ILMA lasteta Inglismaale.. eks vaatab, kas õnnestub

 2. Olen Easyga sõitnud paar korda ja Ryaniga ühe korra, aga kahjuks olen nii pirts, et kui vähegi rahaliselt võimalust on, siis sõidaks mõne teise lennufirmaga. Ma makskaks hea meelega natukene ekstra parema teeninduse ja mugavama istme eest (siiski Economy, mitte First Class, nii rikas kahjuks veel ei ole). Siiamaani on väga head kogemused British Airwaysiga (lemmik!), FinnAiriga ja Lufthansaga.

  Meie puhul loeb ka see, et kui Heathrow on meist 15 minuti kaugusel, siis reisimine Stanstedi ja Gatwickusse võtaks juba kaks tundi ja see transport oleks veel omakorda lisakulutus lennukipiletitele.

 3. Easyl pole viga midagi, ma ei ütleks, et nende teenindus kuidagi halvem oleks, kui nn "parematel" lennufirmadel ja istmedki pole väga teisest mastist 🙂 Käsipagasi reeglid on ju isegi märkmisväärselt lõdvemad (kaalupiirang puudub).

 4. Aga miks sa ilma lasteta ei taha reisima minna?

  Ma saan aru kui puhkereis perega looduses või nii, aga shoppamine koos lastega oleks ilmselt suht kurnav nii lastele kui vanematele.

  Nad ju Sul piisavalt suured, et mõned päevad ilma emme-issita turvalise hoidjaga koos hakkama saada. Ja kui muu ei aita, siis vana äraostmise nipp ikka aitab – ehk siis lubadus, et emme issi midagi head toovad.

  Või siis võtke ema lapsehoidjaks Londonisse kaasa, kes siis kohapeal lapsi hoiab kuni teie poodlete 🙂

 5. Noh, ma olen blondiin, nii et üht-teist rumalat tuleb mulle vahepeal andeks anda 🙂

  Aga et miks Sa ei julge lapsi kauemaks kui üheks ööks ema hoolde jätta? See on siis minu tegelik küsimus. Kas on mingeid halbu kogemusi või midagi sellist?

 6. Kusjuures täitsa uskumatult suutsin Su teksti esimene kord lugedes aru saada, et selle eraldi lendamistega plaanid ikka lapsed ka kaasa võtta. Nüüd üle lugedes ei kujuta ette, kust mul selline arusaam kujuneda võis, sest Sa oled väga selgelt ja üheseltmõistetavalt kirjutanud, et see skeem on ILMA lasteta plaanitud.

  Ohh seda ajublondiinsust küll. Ma nüüd lähen häbenen natuke kusagil nurgas…

 7. Oot, ma ei saa nüüd aru… Kogu postitus ju rääkiski ainult sellest, et ma tahaks ILMA lasteta reisida ja isegi töötasin välja skeemi, kuidas see oleks võimalik 😀

 8. Ikka juhtub 😀

  Mina oleks vägagi nõus lastest kaks ööd eemal olema (samas rohkem vist väga mitte, Poiss on ikka üsna väike) – aga vat ema pole nõus, tema meelest pole see lastele hea. No eriti just Poisile, Plika puhul, ma usun, saaksin ta nõusse küll.

  No hetkel veel tõesti – Poiss jääb küll magama ise ja oma voodis, aga senini on magamajäämisele alati eelnenud tiss, see on osa õhtusest rutiinist. Olen ammu mõelnud, et peaks harjutama ilma… Ja see on varsti ka plaanis. Ja kui ta on harjunud ilma tissita magama jääma, peaks ema siia tulema ja proovima teda samamoodi magama panna siis, kui meid pole. Aga tema meelest peaks me kindlasti olema tol esimesel korral lähedal, et vajadusel saaksime koju tagasi tulla.

  Seda kõike me oleme arutanud ja pärast harjutamist ma usun, et üheks ööks oleks ema nõus ka Poissi võtma. Aga tema jahub ikka sellest, et kindlasti mitte rohkem, sest tema näeb, et lapsed igatsevad vanemate järele ja neile pole hea, kui me pikemalt eemal oleme. Ja siinkohal me olemegi siiani temaga eriarvamustele jäänud – mina nimelt arvan, et pärast eelnevat harjutamist ja proovimist võiksime ka kaks ööd eemal olla – loomulikult lapsed igatseks, aga kuni minu ema, nende suur sõber ja samasugune turvaisik, neid nende enda kodus hoiab, seni ei teki mingeid jäävaid probleeme. Et vahel võiks asetada laste asemel esikohale ka vanemate soovid, kuna me tõesti väga igatseme Londonit.

  Aga vot, ema arvab, et lapsed on tähtsamad. Et võtku me nad kaasa või no ehk max üks öö.

  Eks näis, võib-olla saame temaga kunagi kokkuleppele. Kui ei, tuleb hakkama saada nii, nagu on võimalik. Õnneks/kahjuks pole üldse kindel, kas me niipea minna saamegi… Nii et kogu see teooria siin võib olla suure tõenäosusega hoopistükkis tarbetu 😀

 9. Täitsa arusaadav siis jah. Eks rutiinid on olulised küll, aga samas on kevadeni ikka aeg ka veel küll ja küll.

  Aga jah, kui ema ikka nõus ei ole, siis pole miskit teha. Mul oli ka vanemate lastega palju vaja vanemate hoiuteenust kasutada ning selge on see, et neid ei saa sundida tegema midagi, mida nad teha ei soovi.

  Aga selle reisisoovi täitumisest – hetkel jõuluaeg, soovide esitamise aeg. Sa võid ju vabalt teha avaliku kirja jõuluvanale ja muudele headele tuttavatele, vihjega, et jube lahe oleks reisi jaoks seemet saada.. või midagi muud sellist näiteks.

  Jaksu harjutamisel ja edu läbirääkimistel 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top