Dec 162011
 

Leidsin FB feedist ühe mõtlemapaneva artikli – viiest kõige levinumast asjast, mida inimesed enne surma kahetsevad. Lugesin huviga ja võin enda üle uhke olla – tean juba praegu, et need kõik on väga olulised ning püüdlen pidevalt selles suunas, et seda kõike teha ja väärtustada.

Ühesõnaga… Elage ja käituge nii, nagu te ISE tahate, mitte nii, nagu teised teist eeldavad. Ärge töötage nii palju, jätke rohkem aega lähedaste jaoks. Väljendage oma tundeid. Hoidke oma sõpru. Olge õnnelikud – õnnelik olemine on valik. Teadlik valik.

Täna ma muide juba tõdesingi jälle, kui seotud on ikkagi üldine tuju, rahulolu, laste tuju, oma aeg, hea söök ja kõik muu taoline. Ärkasin hommikul rõõmsalt, toitsin lapsed rõõmsalt ära, nemad tõesti mängisid omaette, nii et ma sain oma arvutitunnikest ja hommikusööki nautida. Kui nad lõunaund magasid, oli mul jällegi aega rahus süüa ja lõpetada ära paar kiiret projekti, mis oleks pidanud juba ammu valmis olema. Siis oli jõulupidu, mis oli jällegi mõnus ja õhtune magamapanemine läks ka väga kergelt – Plikal oli hea tuju, probleeme polnud. Ta on tund aega rahulikult voodis olnud, veerand tundi tagasi oli veel üleval, nüüd vist kustus. Aga oli rõõmus ja rääkis omaette, vahepeal kurtis, et tal on kõrvad mustad, vaja puhastada :D Ja kirjeldas, millised meie vatitikud välja näevad. Õnneks sobis talle see, kui teisest toast hõikasin, et puhastame kõrvu homme, jäägu ta praegu ikka magama.

Veidike virisemist ja minupoolset närvi minemist oli päeva jooksul muidugi ka, aga ei miskit hullu. Ja nood hetked, kui oli hea olla, siis oli ikka tõesti väga hea. Mul on tõeliselt hea meel, et ma oskan pisiasjadest rõõmu tunda – just see vaikne tund ja hea söök, ma kohe iga kord olen täiesti teadlikult ja naeruväärselt õnnelik, kui olen lapsed mängima/magama saatnud ning saan rahulikult oma võileibadega arvuti taha istuda.

Muidugi on palju suuri asju, mis teevad väga õnnelikuks… Aga minu meelest on kõige olulisem õnn siiski just pisiasjades – sest suuri asju juhtub harva, pisiasju iga päev. Mina tahan iga päev õnnelik olla, nii on hea. Õnn pole eesmärk, õnn on teekond.

No minu jaoks on õnn tegelikult küll mõlemat :P Ühesõnaga – olge teie ka õnnelikud. Vajab veidi harjutamist, aga teadlik positiivne mõtlemine ja sisendus teeb imesid, ausalt.

  One Response to “Kõik eeldused täisväärtuslikuks eluks on olemas”

  1. Lihtsalt infoks, et vatitikkudega ei ole soovitav korvu puhastada. Veest, sormest ja ratikust piisab.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.