Aug 272012
 

Rääkige mulle… Kas on varianti osta endale HD filme failina? Maailmas kindlasti, aga Eestis? Vist mitte? Aga Norras? Aga UK-s? :D Aa, ja ma tahaks kindlasti neid ingliskeelsete subtiitritega. No neid on üldiselt terve internet täis, ma muidugi ei tea, mis failitüüp selline ametlik ostetud film üldse oleks, kas ma saaks seda samamoodi oma BSplayeriga ja suvaliste supakatega vaadata…

Ma harin ennast hetkel video kvaliteedi ja failiformaatide alal, DVD vs blu-ray, avi/mkv/mp4 erinevused jne. No mul oli mingi iganenud teadmine, et avi on parim, kunagi vist oli kah :D Nüüd olen targem.

No igatahes, mul pole ju absoluutselt mitte midagi selle vastu, et oma lemmikfilmide eest maksta. Aga mul on kodus paarkümmend DVD-d… Ja arvuti DVD-mängija ei tööta :D St kirjutada saab alati, vahel mängib, enamasti mitte. See on algusest peale nii olnud ja kuna ma kasutan seda nii harva, siis pole viitsinud garantiisse ka viia, see on mul ju viis aastat :D Peaks vist ikka enne kolimist selle nalja ära tegema… Või noh, ma ei tea, mis Ordi vennad ütleks, kui ma viiks arvuti neli aastat pärast ostu garantiisse ja ütleks – kuulge, mehed, DVD-d pole algusest peale mänginud, aga ma ei viitsinud varem tulla. Vbla ei usu ja ütlevad, et olen ise selle ajaga katki teinud vms :P

No igatahes jah, praegu on nii, et lemmifilmid on riiulis, aga kui vaadata tahan, siis ikka tõmban. Ja kui väga ma ka ei lange aeg-ajalt ilusate asjade lummusesse ja kui väga ma ka ei limpsaks praegu keelt Bond 50 täieliku blu-ray kollektsiooni järele (mis alles kuu aja pärast müüki tuleb, praegu on pre-order)… Siis tegelikult olen ma ikkagi see tüdruk, kes eelistab mängida filme arvutist või väliselt kettalt või mu poolest kasvõi USB pulgalt, mitte hunnikut plaate riiulisse ritta laduda. Less is more. Fotodest tahan jah raamatu teha, aga filmid võivad küll rahus ainult arvutis resideeruda. Paar fotoraamatut võtab tunduvalt vähem ruumi kui paarkümmend plaati koos karpidega :)

Tänapäeva maailmas, kus kõik on arvutis ja öko on võimalikult vähe plasti ja kõike muud toota, võiks OMETI olla võimalus osta kõiksugu muusikat ja filme failidena. Kiirelt ja mugavalt, igast maailma nurgast. Aga pole vist loota, et HD Bondid siia müüki tulevad :D Nii et mis ma siis tegema peaks, kui tahaks? Soovitavalt soodsalt kah, eks. Lähen miski hetk USA-sse ja siis ostan kõik online ära? :D Ma eeldan vähemalt, et kui kord juba arvutis, siis VAADATA saan neid juba mujal ka.

  5 Responses to “Kui tahaks HD filme failina osta…”

  1. Meie tõmbame torrentite kaudu peaaegu ainult blu-ray kvaliteediga filme, sest vahe on ikka vahe tavaliselt DVD kvaliteedil ja blu-ray kvaliteedil. Parimad filmid ostame ilusti blu-ray plaadil ka, kui need juhtuvad kusagil internetis alega olema. Faile me ostnud ei ole, aga minu meelest on see näiteks iTunesi kaudu täiesti võimalik.

    • Torrent jah, blu-ray plaadid jah, aga ma otsin just võimalusi OSTA HD FAILI. Itunes pole Eestis kättesaadav ja üleüldse, kas seal müüdav kraam pole mõeldud ainult Apple’i toodetega vaatamiseks?

      • mul on ipod, millega ma saan muusikat sinna arvutist lasta, aga samas saan sellega ka filme vaadata, mida ma torrentiga tõmban, nii et vahet pole… vist.

      • Itunes on ikka Eestis ka kätte saadav. Ise küll pole filme sealt ostnud, kuid ma näen, et see võimalus on mul olemas. Ja vaadata peaks saama ka selle sama arvutiga näiteks, millel itunes peal… ei pea olema apple’i toodang. (mu meelest vähemalt)

  2. Muidu selle garantiisse viimisega on see lugu, et seaduse järgi tuleb asi garantiisse viia ühe kuu jooksul pärast vea ilmnemist. Seega kui sa lähed ja ütled, et neli aastat tagasi juhtus, siis nad vist ei peagi parandama. Küll nad juba oskavad seda nüanssi enda kasuks pöörata. Minu meelest on kingad ühed sellised asjad, mida aeg-ajalt garantiisse tuleb viia ja kui sa siis ütled, et mingi äär seal tuli juba eelmine suvi lahti, siis paranda ise.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.