Keraamiliste leivavormide otsingul

2011 jõulude ajal nägin Selveris imeilusaid leivavorme, ei julgenud aga osta, sest polnud kindel, kas leivaküpsetamisest saab harjumus. Siiamaani kahetsen.

Sain endale alguses teise ringi plekist vormid, mis läksid nurkadest roostetama, seejärel teise ringi silikoonvormid, mis äärest katki läksid – senini sain neid kasutada, aga eile õhtul rebenes üks põhjani.

Nii et kui seni andis vormide vahetamist edasi lükata, siis enam mitte. Ja ma olen tegelikult päris mitu head kuud keraamiliste leivavormide suhtes silmi lahti hoidnud, lihtsalt kusagil pole. Õigemini ma ei käi kusagil peale suurte poodide ja nendes pole olnud.

Täna hommikul tuulasin netist välja pildi, millel olev vorm meenutas üsna üheselt noid Selveris müüdavaid ning mulle tundub, et tegu on Tallinna keraamikatehase toodanguga. Too pilt on sooduspakkumisest mais 2012 ehk üsna samast ajast. Tallinna keraamikatehase FB lehe põhjal aga tundub, et enam nad leivavorme ei tee. Nende lett oli ka Kaubamajaka jõuluturul ja kui seal oleks mõni leivavorm näha olnud, oleks ma selle ära ostnud – samas ei märganud ise küsida ka.

leivavorm

Niisiis – kas keegi on näinud äkki kuskil müügil selliseid heleda glasuuriga vorme? Netis tuhnides nägin vaid mõisakeraamika kodulehel pruunikaid/punakaid. Aga tahaks just heledaid.

Ma kujutan ette, et sealt tehasest saaks äkki tellimise peale isegi siis, kui nad muidu ei tee… Aga see tundub pikaajalise protsessina ja ma tahaks ideaalis sel nädalal kuskilt kolm uut vormi soetada. Ühesõnaga olen üks suur kõrv.

5 thoughts on “Keraamiliste leivavormide otsingul”

  1. Mõisakeraamikas käin hobi korras saviringis ja tean, et nad kasutavad kindlasti valget savi ka. Kui kodukal polnud, siis nad pole leivavorme sellest ilmselt teinud. Aga nad on üldiselt väga avatud ideedele ja usun, et nad teeks ära. Kuigi jah kui sul kiire, siis leiad mujalt ilmselt rutem.

    1. Kusjuures ei, sealt ei ole vaadanud… Kuna see on meist nii kaugel ja ei tule esimese hooga kunagi meelde 😀 Aga peab minema ja uurima, tänud!

  2. Kas sa klaasist vorme ei taha? Endal on Pyrexi klaasist vormid ja väga rahul. Müügil olen näinud Kaubamajas, Maksimarketis. Ei maksnud ka väga palju mingi 10 euro kanti ehk?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top