Apr 142021
 

LV19. Eesti autori noorsooromaan, mis ilmus 2020-2021.

Jana Maasik “Enne lõppu” (Tänapäev 2020, 256lk)

Ohh… Mul olid sellele raamatule kõrged ootused ? Mulle üldiselt väga meeldivad noortekad, nii kergemad kui raskemad, ma kaotan ennast nende sisse kergesti ära. No ja kõik arvustused, mida ma olin lugenud, nii Goodreadsis kui siin grupis, olid samuti kiitvad.

Aga ma ei tea, kas polnud siis õige kuu seis või mis, aga… Esimest korda hakkasin lugema märtsi keskel, olin tol õhtul väsinud ja ei suutnud tegelastel järge pidada – liiga palju nimesid korraga. Midagi põnevat ei toimunud, et oleks kiskunud edasi lugema. Nii jäigi ootele ja ligi kuu hiljem üritasin uuesti, seekord lõpetasin edukalt kahe päevaga ära.

Esimene pool raamatust oli minu jaoks pigem meh. Tegelasi oli palju, meelde jätta keeruline, tegevust see-eest kuidagi vähe, vahel lehekülgede kaupa filosofeerimist, millega ma ei suhestunud.

Teine pool läks põnevamaks. Ju olid tegelased lõpuks meelde jäänud ja iseloomud nii palju lahti kirjutatud, et oskasin neist midagi arvata. No ja tegevusliin arenes ka suti hoogsamalt.

Lõppkokkuvõttes ikkagi pettusin. Just nimelt sellepärast, et ootused olid liiga kõrged ? Aga kuna kõik muidu kiidavad, siis ärge mind kuulake, lugege ikka ise ? Ei olnud halb raamat, mulle meeldis küll. Aga ei saa öelda, et VÄGA meeldis. Nii ma siis paningi GR 3 kõigi nende viite kõrvale…

  3 Responses to “Jana Maasik “Enne lõppu””

    • Kui raamatu kirjelduses on “postapokalüptiline ulme”, võid olla kindel, et vabatahtlikult ma seda ette ei võta :D

      SAMAS! Loen ma hetkel fantasyt. Mida ma ka vabatahtlikult ette ei võtaks. Aga tegu on raamatuga, mida üksteisest sõltumatult soovitas mitu sõpra JA see sobib ühe lugemise väljakutse teema alla. Ja on tõesti hea raamat, loen huviga ja meelsasti. Samas ei tekita mingit isu järgmist selle valdkonna raamatut kätte võtta… No mulle meeldib päris elu ikka rohkem :D

      • Kirjelduses võib olla nii apokalüpsis kui ulme aga tegemist on noortekaga. Ma võtsin ka selle ette ülima skepsisega aga kuna autor on tuttav siis hakkasin lugema ja üllatusin positiivselt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.