Pange rohkem pilte!

Mulle meeldivad jubedalt Hansapanga töökuulutused. Need Ekspressi omad, kus on erinevad fotod mehest ja naisest, kes on selgapidi koos. Noh, teate küll. Ilusad inimesed. Või vähemalt huvitavad (sest ilu on teatavasti vaataja silmades).

(Sampo omad ei meeldi kusjuures üldse. Pildil ja pildil on vahe. Ma kusjuures iga jumala nädal mõtlen seda, kui kõigepealt Hansa ja siis Sampo reklaame näen.)

Ja siis ma avastasin just uue Eesti Energia kuulutuse, kus on suisa kaks naist ja üks mees. Mäletan, et vaatasin kunagi nende kuulutusi ning mõtlesin, miks seal ÜHTKI naist pole. Et see on küll rohkem meeste ala, aga mitte täiesti ju. Teate, need kuulutused, kus rida mehi astub… Millegi poole. Noh, õige pea lisandus nende sekka kaks naist 😛 Ja viimases reklaamis siis isegi naiste ülekaal. Muidugi ainult sellepärast, et seekord otsitakse klienditeenindajaid. Urr.

Aga üldiselt mulle meeldivad pildiga töökuulutused. Inimese pildiga. Ägedad on. Ainult sel juhul muidugi, kui on hästi tehtud. Ilusa (meeldiva, meeldejääva jne jne jne) inimese pilt püüab pilku. See on muidugi omaette teema, kui Falck paneb oma reklaami ilusad tibid, kui me võime ju iga päev igal pool näha, milline see nende üldine kontingent on. Okei, nüüd ma olin natukene õel. Või siis rohkem kui natukene.

Ja seda naist, kes 21 aastat Kaupsis töötanud on ja sellest viimased hulk aega ilumaailmas – teda panin kaks päeva järjest Kaubamajas tähele, ehkki tavaliselt ma enda ümber ei vaata ja näod mulle ka meelde ei jää. Siin ma süüdistaks küll juukseid. See soeng on tal ikka selline silmatorkav… Ja punane.

Pole oluline, et ise otsin tööd ikka peamiselt CV online’ist või Hyppelauast. Ajalehe töökuulutused on ägedad. Või noh, teiste lehtede kohta ma tegelikult ei tea, mul endal on ainult Ekspress tellitud.

Ma tahaks kohvi juua, aga kohvikoor sai otsa ja poodi ei viitsi minna.

Laanet: …sellepärast, et mõni mees arvab, et ma olen politsei- ja maffiapealik ühes isikus.
Lang: Sa said minust valesti aru.
Laanet: Tähendab, ma olen idioot ka veel?!

Ühe koosoleku protokoll nr 10, Eesti Ekspress, 01.02.2007

2 thoughts on “Pange rohkem pilte!”

  1. hee. Falcki reklaamides pole ilusaid tibisid näinud. kahju. ainult yhte majori olemisega ja Ameerika koloneli omi meenutavate pagunitega keskealist “olen-väga-rahul”-meest ja yhte blondi poissi, kes yldse mitte liiga ilus pole. kus on õiglus? kus on tibidega Falcki reklaamid?

    aga see-eest on mul siin kontori kõrval Tartu HyperRimis paar täiesti kena tytarlast lätlaste firma Grifs AG rivis. veidi metalse pilguga, aga siiski. pealegi selline pilk sobib nende kergelt Leedu õhuvägede vormi meenutava ametiriietusega.

    neid vorme võiks kirjanduslikult tõlgedada kui peegeldust või pastišši kõrvalmajas elavate Bosnia ja Horvaatia ohvitseride omadest. kuigi turvade pagunid näevad välja allohvitseride omade moodi, Balti Kaitsekolledžis käivad pigem vanemohvitserid. (huvitav kas Grifsi seersandipaguneid tuleks lugeda “vahetuse vanem”, “objekti ylem” või kuidagi kolmandat moodi?)

  2. Blond poiss oli Falcki kohta väga ilus. Ma vähemalt arvan, et mõtleme ühte reklaami. Selles oli peale kahe meessoost isiku ka üks brünett neiu, kes istus kuskil paljude “telekatega” ruumis ja rääkis, et Falckil on hea graafik. Samuti oli teda näha plakatitel.

    Maitse üle muidugi ei vaielda. Sinu meelest ta võib-olla pole ilus 😛

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top