Oct 082008
 

Jaa, ma olen Tartus. Jaa, meie uus korter on äge. Aga kurat, netiga mul ikka PEAVAD probleemid olema, eks.

Istun hetkel TÜ raamatukogu fuajees. Wifi sain mingi ime läbi isegi tööle, korra küll kadus ära, aga tuli peale kahte restarti tagasi. Ma ei saa Vistaga ikka üldse läbi.

Kodus on hirmpikk kaabel ja nett peaks töötama. Panen kaabli taha ja arvuti teatab: local access only.

Mina ei saa Vistast aru. XP puhul on kohe näha, kui tegemist kinnise võrguga ja parooli vaja, Vistal ei paista kuskilt midagi. Need seaded on lihtsalt nii teistsugused, et ma ei oska kuskilt miskit näppida ka.

Sain teada, et meie teenusepakkuja on Digi andmeside. 150.- eest tuleksid nad mul koju ning teeksid neti korda, aga mul pole mingit huvi seda raha maksta.

Kõige tõenäolisem on see, et netil on lihtsalt parool, mille saaks kuidagi sisestada (sest ma ütlen, minu mõistus ei leia isegi kohta, kuhu parooli panna) ja nett saaks korda.

Sain ühendust Rarru õega, kes aasta tagasi siin korteris elas, temal oli ka alguses firma töötaja kodus käinud ning midagi teinud. Mida, ei tea, sest ta ise oli sel ajal tööl ning tema vend tegeles asjaga. Maideni ema pole seal korteris ise juba ammu elanud, nii et tema ka parooli kohta miskit ei tea, oskas mulle ainult teenusepakkuja nime ja numbri anda.

Ühesõnaga mul on kodus Vista ja netikaabel, mille teises otsas peaks olema täiesti töötav ühendus. Aga ma ei tea, kas on vaja parooli, ma ei tea, kust seda parooli saada ja ma EI taha maksta 150.- kr selle eest, mida saaks tasuta.

Lõbus, tõepoolest.

Alati on ka võimalus, et parooli polegi ning tuleks lihtsalt mingeid seadeid näppida. Aga Runn on laisk ja ei viitsi mulle külla tulla enne, kui ma olen kindlaks teinud, kes teenust pakub ning kas parool on päriselt olemas. Esimest osa ma juba tean, teises pole veel kindel. Oeh.

Kui ma vaid teaks, kus mu TÜ raamatukogu kaart on. Siis saaks fuajeest kaugemale ja juhtme seina. Säästuläpaka aku pole just midagi erilist, vist tund-poolteist venitab välja, kui õigesti mäletan.

  6 Responses to “Grr”

 1. selline variant on ka, et net on arvutipõhine. birksil on selline kortermajalahendus, et ainult tema arvuti töötab selle juhtme taga. teiste arvutitega ei pääsegi.

 2. Kui sul on mingil kujul ruuter või modem võib piisata ainult sellele restardi tegemisest. meil nii just tuleb teha kui arvuteid vahetada. muidu on ka local only lugu. a kui ainult juhe seinast siis ei oska öelda.

 3. Sellisel juhul võiks piisata arvuti MAC aadressi edastamisest teenusepakkujale… Teoorias…

 4. kui digi andmeside kodulehel olevat infot lugeda, siis mulle jäi küll mulje et ilma 150 krooni maksmiseta s.t tehniku visiidita sa seda internetti ei saa.
  aga telli uus raamatukogu kaart :)

 5. just just – sealne nett on kompuutripõhine. ja kui juhe seinast, siis pead ikke selle tegelase kohale kutsuma, muidu ei saa. ma ise oma vistaga tiigi ühikas samamoodi jukerdasin. ja siis kohalikud tarkpead seletasid ära, neil sealkandis kõigil üks ja sama kaval firma teenust pakub. on ikka röövlid, onju :D

 6. Ma täna põhimõtteliselt helistasin neile ja nii palju, kui aru sain, siis iga arvuti, mis meie maja võrgus istuda tahab, tuleb nende poolt ära konfida, seega 150.- on kindlustatud. Ja ma ei saa seda teha enne, kui Mees oma läpakaga Eestis on, kui ma just kaks korda maksta ei taha.

  Bridge ühendusega (mitte et ma teaks, mis see tähendab, aga nii mulle öeldi) ruuterit kasutada ei saa, switchiga saab jagada küll, aga siis ikkagi nende arvutite vahel, mis meeste poolt ära konfitud.

  Ilmselt me siiski ei viitsi teenusepakkujat vahetada (odav, noh + laisad oleme kah), nii et meie külalised oma läpakatega paraku netti ei saa. Sorry!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.