Feb 012009
 

Selline kunstiteos pisteti mulle just pihku :)

Mehel on eriline anne panna ükskõik milline (niigi maitsev) toit eriti ahvatlevana välja nägema.

Kas kellelgi on veel mees, kes teeb selliseid sööke (olgu-olgu, need on lihtsalt puuviljad, aga ta kokkab kõike ahjuvormiroogadest ja hakklihakastmest seljankani välja), aitab sul iseenesestmõistetavalt koristada (näiteks põrandaid puhastab alati tema ja prügi viib välja ning kui vaja, saab ka pesupesemisega suurepäraselt hakkama, ilma et miski pärast värvi või suurust muutnud oleks) ja saab lisaks veel lapsega nii hästi hakkama, et tundub kohati parem lapsevanem olevat kui sa ise?

Ma peaks tihemini meelde tuletama, kuidas mul vedanud on. Eriti siis, kui ma jälle mingi mõttetu asja pärast vinguda tahan. Kõik OLULISED asjad on ju hästi. Lisaks veel väikesed armsad žestid nagu too ära sätitud kausike.

Ma olen nii õnnelik.

  7 Responses to “Võrratu!”

 1. Seda on kena kuulda. :)

  Lugu tuletab valusasti meelde minu hiljutist eksperimenti köömneporganditega kokaraamatu põhjal, mida parasjagu toimetan. Miskipärast on mul tunne, et autor ei pidanud neid eriliselt rammusaks magustoiduks. Aga võib-olla pidas kah ja mina pole jälle millestki aru saanud, nagu toimetajad ikka. Brrrr, see oli kole.

 2. vau, ta on granaatõuna niimoodi ära puhastanud (granaatõun on üks mu lemmikuid, aga seda on tüütu süüa, sest pritsib, kleepub ja määrib jne), ma olen sõnatu :)

 3. Granaatõuna saab kerge vaevaga vee sees puhastada: võta suur kauss, täida see veega, lõika granaatõun natukene lahti, “murra” ta siis vee sees pooleks ja hakka sealsamas vee sees puhastama. Bon Appetit!

 4. Eks ta on kokkadelt õppinud….

 5. Mees väidab, et ta ei tunne ühtki kokka…

 6. Salakokkadelt!

  Need hiilivad maailma mööda ringi ja salgavad maha, et nad yldse kokad on. Ainult reisikohvri kahekordse põhja vahele on neil peidetud kokamyts ning “Raamat maitsvast ja tervislikust toidust”. Nad jätavad märkamatult inimestele väikesi kavalaid õpetusi: kuidas keeta muna, kuidas kypsetada hernest, kuidas lõigata granaatõuna… Ära võibki neid tunda yksnes selle järgi, et kui nad kord läinud on, avastavad sõbrad, et sa oskad kokata. Aga kelle käest sa seda õppisid, ei tea.

 7. Muig, selguse huvides oleks siinkohal vist paslik ära märkida, et Mehe eelmine elukaaslane ÕPPIS tol ajal kokaks – peale kohustusliku praktika ta minu teada sel erialal reaalselt töötanud pole (kuna ma aga ei pea vajalikuks ennast tema eluga suuremat kursis hoida, ei pretendeeri ma siinkohal absoluutsele tõele).

  Huvitav oleks muidugi teada, kes tolle anonüümse kommentaari taga peitub. Miskipärast on kord juba nii välja kujunenud, et neid väheseid kommentaare, mis mu blogile anonüümselt tulevad, võib enamasti mitmeti tõlgendada, sealhulgas ka mitte nii heatahtlikult.

  Kui ma nüüd mõne tegelikult parimate kavatsustega anonüümiku mitmeti mõistetavat kommentaari olen valesti mõtestanud, siis palun igal juhul vabandust, ei taha kedagi solvata ;)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.