Oct 252009
 

Pärast seda, kui olin täna Abel&Cole’i kohta erinevaid arvustusi lugenud, ei kavatse ma nendelt siiski tellima hakata – olevat alla käinud, kastide sisu tihti jama (toored või üleküpsenud jms).

Organic delivery company kasti sisu ning ka üleüldine tootevalik paistab nagunii mitmekesisem olevat, selle kohta olen ainult kiidusõnu lugenud, ainult nende koduleht on minu jaoks nats häiriv ja toodete kohta pole nii palju infot. Samas on see leht siiski okei ja peamine on ju hea toit, eks.

Ja siis ma leidsin veel ühe koha, mida ka igal pool ainult kiidetakse – Riverford. Sealt saaks liha ka, ehkki seda tuleks korraga vähemalt £25 eest tellida, mis on sutsu palju… Aga koduleht on neil parem :P

Ühesõnaga ilmselt katsetame mõlemaid ja vaatame, kumb parem on. Ma pole veel jõudnud nende muud tootevalikut ja hindu väga põhjalikult võrrelda, see võib ka otsustavaks saada.

Mis piima puutub, siis neil mõlemal on see õnneks homogeniseerimata, aga täna juhtusin ühe artikli peale, kust selgus rõõmustav uudis, et Delivermilk – see lehekülg, kus tooteinfot väljas pole ning kuhu ma eile just päringu tegin – toob ka homogeniseerimata piima koju kätte :) Nii et kui nad siia piirkonda toovad ja see just väga oluliselt kallim pole, siis vast ikka jääme klaaspudelite juurde.

  6 Responses to “Mahetoidu otsinguil, vol 2”

 1. Hei! Miks Sind piima homogeniseerimine häirib? See on mehhaaniline protsess ja välistab koore (piimarasva) eraldumise, vastasel juhul tuleb piimapudelile koorekork peale. Ja kui see kork on tihke, siis on piim kaua seisnud. Homogeniseerimine ei riku mingil moel piima biokeemilist koostist. Ma ei tea, kas meil siin poodides
  homog-ta piima üldse enam müüakse. Tean piimast natuke rohkem kui igal päeval vaja. Kõike head!

 2. Lühidalt ma ütleks nii: homogeniseeritud piim on raskemini omastatav/seeditav – mida vanemaks inimene saab, seda rohkem. see ei tähenda, et kõigil inimestel peaksid ilmtingimata vaevused tekkima, aga arvestades seda piimakogust, mida ma tarbin, siis ma ei tahaks riskida – ma olen selline piimafanatt, et kui ühel päeval enam juua ei saaks, oleks väga raske. Nii et kui on võimalus juua naturaalsemat piima, valin igal juhul selle. Kui pole, joon vabalt tavalist, ega joomata ei jää :)

  Aga otsides google'i abiga põhjalikumat eestikeelset juttu homogeniseerimise halbade külgede kohta, leidsin selle postituse (seal on päris hästi ära seletatud) ja avastasin seega täiesti juhuslikult veel ühe toreda ökoblogi. Nii et suur aitäh küsimise eest!

 3. Taiega idioodi tunne on praegu, ma pole kunagi uurinud mis sorti piima on koige parem juua. Joome kull orgaanilist, aga tavalist poepiima seega homogeniseenitut ja Oskar joob seda kohutavates kogustes. Praegu on kull tunne, et olen oma last 4 aastat murgitanud :|

  Reedest hakkab meil korralik piim klaaspudelites koju tulema (milk&more). Ma muidugi ainult eeldan, et on homogeniseenimata, sest homogeniseenitud piim on eraldi muua, seega koik ulejaanu peaks ok olema…

  Kas tavaliselt piim mis ei ole homogeniseeritud on pastoriseeritud voi mitte?

 4. Kusjuures! Kui Country Life oma orgaanilist piima just mitut moodi ei valmista, siis on küll homogeniseeritud, ma spetsiaalselt googeldasin ja nägin siit. Sellepärast otsustasin ma ka Milk&More'ist mitte tellida. Siit lugesin välja, et Delivermilk'ist peaks saama homogeniseerimata piima ja kirjutasin neile. Sealt helistati mulle, aga telefonivestluse teel võis infost arusaamine olla häiritud – ma küsisin, kas nende piim on homogeniseerimata, nemad kinnitasid, et väga värske… Ja minu meelest mainisid sedasama nime (Country Life) ja kohaletoomise päevad on ka täpselt samad, mis Milk&More'il – ja Delivermilk vist ongi sait, mis kogub kokku kõik sellised ukse taha toojate andmed üle UK ja soovitab vastavalt piirkonnale.

  Nii et mul on järgmisel nädalal proovinädal, aga ma kardan, et tegu on siiski homogeniseeritud piimaga. Ma uurin täpsemalt välja ja kui on, siis hakkan tellima koos juurikakastiga, need firmad müüvad homogeniseerimata piima, paraku küll mitte klaaspudelis. Hind on ka soodsam.

  Pastöriseeritud on ikka, vähemalt kõik need UK variandid – et ikka säiliks ka. Eestis saab kindlasti ka päris värsket otse laudast piima :P

  Ja tegelikult pean ma seda teemat ka rohkem uurima – vastukäivaid arvamusi on, näiteks seesama viimane blogilink, mis siia panin, maavanaemaga oli meil meili teel pikem arutelu, tema arvas, et sealne info pole päris õige. Mina ei tea sest asjast veel suurt midagi, seega ei oska seisukohta võtta. Kindlasti pole homogeniseeritud piim mürk ja lapsed omastavad piimvalke nagunii paremini. Kuna aga nii palju on küll kindlaks tehtud, et mõnedel inimestel on olnud tervisehädasid ja vaevusi, mis kadusid pärast seda, kui nad hakkasid kasutama homogeniseerimata piimatooteid, siis eelistan loomulikult võimalusel looduslikumat varianti… Et ennetada :) Aga kui seda pole käepärast, joon probleemideta tavalist.

 5. Piimapudelid saabusid tana varahommikul. Minu semi-skimmil oli peal "pasteurised and homogenised", aga tavalisel vaid "pasteurised…

 6. Mina arvan, et mõlemad on homogeniseeritud. Eks sa vaata, kas koorekiht tuleb peale või ei… Ootan oma pudelid ära, esmaspäeva hommikul peaks kaheksa tükki ukse taga olema :P

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.