Kui odavaks saab veel minna?

Ükskord ennemuistsel ajal olin suur EMT fänn ja arvasin, et ei jäta neid kunagi. Jätsin siiski, Teleyhe kasuks, siiani olen truu, ainult paketti vahetanud. Hetkel siis pakett 78, millega miinimumarve on 78 krooni, kõneminut, SMS ja kõnealustustasu 78 senti, Elisa võrgus on kõik kõned tasuta, ainult kõnealustustasu jääb.

Viimasest Eestisse kolimisest saadik on arved olnud 100-150 krooni kuus ja mina olin täiesti rahul.

Täna sain Teleyhelt kirja, mis pakkus mulle kui väga heale kliendile (HAA HAA) eripakkumist – perepakett Elisa võrgus, kus 1-5 liidese puhul on miinimumarve 250 kr, 1-10 liidese puhul 450 kr, kõneminut 49 senti, SMS 1 kroon, Elisa võrgus viiele sõbranumbrile helistamine täitsa tasuta. Ja ei mingit kõnealustustasu.

Ma siis vaatasin oma kõnede eristused üle. Viimase nelja ja poole kuu jooksul olen helistanud peaaegu 11 tundi (sellest umbes kaheksa Elisa võrgus) ja saatnud 34 sõnumit. Arved kokku umbes 580 krooni. Arvutasin välja, palju tolle uue paketi hindadega ja sõbranumbritega oleks maksnud – 135 kr ehk umbes 30 kr kuus! 😀

Miinimumarve, tuletame meelde, on muidugi 250 😛 Kui leiaks neli inimest, kes ülejäänud 220 krooni kuus täis räägiks (ma vähemalt eeldan, et üks liides tähendab ühe inimese ühte Elisa numbrit), siis oleks ju kasud sees!

Abikaasal on töötelefon, enda omaga enam üldse ei helista. Ema saaksin kampa, temal on rohkem võrgust väljapoole helistamist. Arved on tal vahel 100, enamasti 150-300 ringis, ükskord oli isegi 600. Ma tema kõnede eristusele ligi ei saa, et taolist statistikat teha, aga karta on, et tolle uue paketiga ei tuleks ilmselt temalgi tihti 220 krooni täis.

Ema mehe võib ka pmst kampa võtta, aga tema telefoniarved on praeguse seeniorpaketigagi alla 50 krooni kuus, suurt abi miinimumarve täis rääkimisel temast poleks.

Igatahes tundub, et tuleks pakkumine vastu võtta. Isegi kui 250 krooni täis ei räägi, maksaks kolme peale sama palju kui praegu odavamatel kuudel. Ja rohkema rääkimisega oleks kasu juba märgatav.

Naeruväärselt odav igatahes. Sihuke tunne, et kuskil peab ometi konks olema, aga siiani pole seda igatahes veel leidnud…

10 thoughts on “Kui odavaks saab veel minna?”

 1. Uuri kuidas käib arveldamine kui juhtud rääkima väljaspool Eestit. Minu meelest ei arestata neid kõnesid selle 250 krooni hulka.

 2. Ei, ei arvestatagi. Tsiteerin:

  Miinimuarve sisse arvestatakse ainult Eesti-sisesed kõneminutid. Ülejäänud teenuste tarbimise eest peetakse arvestust miinimumarve väliselt.

  Aga sõnumeid saadan harva ja välismaal käin veel harvemini. Kõige tihemini vast Londonis, kus on nagunii kohalik number.

 3. Ma sain ka selle, aga teades, et siin on raudselt mingi konks sees, jätsin suht-koht tähelepanuta. Nagunii tuleb pärast välja, et see lubatud 250.- on näo pealt vms. Liiga kurvad kogemused teleyhega, et neisse uskuda.

  Aga kes tõesti ainult helistab ja ei saada smse, ei pargi mobiiliga, ei helista välismaale, ei kasuta mobiilset internetti jms, siis nendele sobib tõesti. Ja ainult sel juhul, kui need viis inimest ikka kindlasti tahavad teleyhes olla. kui kellelgi tekib soov sellest kambast lahkuda, maksavad ülejäänud end ogaraks või küll see telefonioperaator midagi välja mõtleb, et oma raha kenasti kätte saada. nad on ju, sunnikud, kavalad.

 4. Mul vastupidine näide tuua. Vanemad mul 10 aastat Elisa kliendid olnud ning novembrist kolivad EMTi üle. Ei jaksa enam maksta, ema ütles. Neil perepakett 5 numbriga kuid kõvasti suurema miinimumarvega muidugi 😛

 5. Minul on Teleyhega juba aastaid ainult positiivsed kogemused, mitte ühtki negatiivset. Aga mina tõesti ei kasuta M-parkimist ega mobiilset netti, ainult helistan, vahel üliharva mujal kui UK-s välismaal käies saadan mõne sõnumi. See selleks.

  Käisin täna esinduses küsimas ja uurimas – muid konkse nagu polegi 🙂 Jah, miinimumarvesse lähevad ainult Eesti-sisesed kõneminutid, aga see mulle sobib.

  250 krooni on kuni viie inimese peale, nii et ema ja tema mehega (kelle odavaimate kuude arved on hetkel ca 100 ja 50) kolme peale meil praegusest ROHKEM maksta kuidagi ei õnnestuks. Seda muret ka pole, et nad võrku vahetada tahaksid.

  Kui lisada praegu paketti nt ainult kolm inimest, siis hiljem uute lisamine on 49 krooni.

  Aa, ja miks nad üldse sellist diili pakuvad? Teleyks kaotatakse ära, sest Elisal on endal juba nii soodsad hinnad, pole mõtet kahte brändi arendada. Igati mõistlik mu meelest – neil on ju kodulehel täitsa olemas see lubadus, et ütle, mis sa mujal maksad ja me teeme sulle parema pakkumise 🙂

 6. konks on selles, et see telefon samsung mis nad kaasa pakuvad tasuta, oli esimese päeva õhtuks kõikides esindustes otsas! 😀

 7. Tasuta telefoniga kaasneb kindlasti kaheaastane leping 😛 Ega me selle mõtlemiseni ei jõudnudki, kas telefoni ka tahame või mitte… Ja küllap neid tuleb miski hetk esindustesse ehk juurde ka?

 8. Pidi tulema jah esmaspäeval, aga esinduses räägiti mingit juttu broneerimisest. Ja meie ees olevad kliendid said telefonid, meie mitte. Samas rahvast eriti esinduses tunglemas küll näha ei olnud. Ühesõnaga soovitati telefon kuskil esinduses ära bronnida või siis klienditeeninduse telefonil. Sinna helistades aga öeldi, et bronnida saab alles siis kui telefonid tulevad. Igatahes veidi kahtlane, kuidas siis inimesed kõik taipasid kohe broneerima hakata. Ma ei tuleks sellise mõtte peale 🙂 Kristiine esindus ise läheb remonti, nemad seal ei bronni midagi. Igatahes veidi kummaline tundus meile see.

 9. See mobiilipakettide valik tekitab jõuetust lausa 🙁 Ma olen üksi, ei ole mul sõpru ega vanemaid ega pereliikmeid, kes saaksid minuga jagada mobiilipaketti. Mulle soovitati EMTs MinuEMTd, valisin mingi ja nüüd on metsik peavalu, et min tasu 140 krooni täis rääkida ja sõnumineerida.
  Mehega tegin nii: mul on kaks numbrit perepaketis (kõned tasuta), üks neist suunatud mehe töömobiilile, s.t. talle helistan ikka tasuta 🙂
  telekommunikatsioonihai!

 10. Mõtlesin, et oi kui geniaalne plaan, teeks ka nii, aga kui mees oma Elisa numbri teise võrku (st oma töötelefonile) suunaks, siis ta ju maksaks kõnede vastuvõtmise eest tavalise kõneminuti hinna peale… Või mis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top