Feb 102011
 

Nomaisaa noh, täitsa veider on. Elu sees pole trenn olnud minu jaoks enamat kui teoreetiline mõte kuskil tagumises tolmunud ajukäärus, nüüd järsku muust ei mõtlegi.

Ma panin enda jaoks just paika ideaali – pikemas perspektiivis võiks iga päev natuke trenni teha. Ja kindlasti erinevaid asju, üks ja sama oleks igav.

Alustaks ujumisega kaks(-kolm) korda nädalas. Kui suurem lumi ära sulab, siis hakkaks jooksmas käima. Rulluisud peaks üles otsima ja neilt tolmu ära pühkima – see meeldib mulle garanteeritult. Ja sügisest tahaks minna “päris” trenni – aga mingi aeroobika või bodypumpi fänn ma kindlasti pole, ei viitsiks seal hüpelda. Tahaks selle asemel midagi veidi rahulikumat, aga samas mõjusat. Joogamõtteid olen varemgi mõelnud, hiljem on ka pilates huvi pakkunud. Lugesin täna mõlema kohta, pilates tundub ahvatlevam. See artikkel meeldis :P

Ei tea, kas Pärnus saabki pilatest ainult nois kahes kohas teha, mis artiklis mainiti… Mõlemad iseenesest sobiks, asukoht on mul ju ideaalne. Eks sügisel uurin lähemalt.

Ja ma ei tea, kas mulle pilates üldse sobiks, eks, ehk just sobiks näiteks bodypump või mis iganes. See kõik on minu jaoks täiesti avastamata maa, aga hetkel tundub palju ahvatlevam rahulikus tempos kogu kere lihaste treenimine, mitte kõva muusika saatel aktiivselt saalis ringi karglemine (seda aktiivsemalt poolt saab ju joostes-(rull)uisutades-suusatades kah). Tulevikus võib-olla muudan meelt.

Uisutama tahaks endiselt minna. Suusatamist tahaks kunagi proovida (ausõna, ma ei mäleta, kas ma üldse elu sees olen olnud pikkadel suuskadel!), aga see talv ei viitsi, järgmine talv pigem.

Kõige ägedam on see, et mulle tulid just meelde need lühikesed plastmassist suusad, millega saab absoluutselt igal pool ringi lasta. Ma ei tea, kas need on laste omad või mitte, ma ei tea, kas neid tänapäeval müüakse… Aga mulle jubedalt meeldis! Nagu rulluisutamine suvel, nendega samamoodi talvel. Ma tahaks kohe praegu minna ja suusatada niiviisi :D See oleks ideaalne jooksu alternatiiv lumehooajal – ma nimelt ei viitsi ennast küll kuskile saali vedada, kui see just hädavajalik pole, iga kell eelistan värsket õhku.

Nii et… Kunagine ideaalplaan: 1-2 korda nädalas pilates vms, 1-2 korda nädalas ujumist, muudel päevadel soojal ajal jooksmine või rulluisutamine, talveperioodil suusatamine (olgu siis lühikesed või pikad suusad) ja uisutamine. Ja sekka igasugu rahvasprordiüritusi!

Oh issand, kui põnev. mulle meeldivad plaanid – siis on, mille poole püüelda.

Täitsa vabalt võib olla, et see spordivaimustus läheb üle ja ma ei tee mitte midagi, millest siin unistan, aga miskipärast kahtlen selles. Kes teab, millal ma ideaalini jõuan, aga liigutada mulle igatahes meeldib. Kunagi varem pole sellist tahtmist olnud, kunagi varem pole midagi teinud ega seega saanud ka pooleli jätta… Oh, põnev!

Kust neid väikseid suuski saab, ah?

  14 Responses to “Trennihasart”

 1. Aru ma ei saa kust sa küll kahe väikese lapse kõrvalt niipalju aega leiad et nii tihedalt blogida, teiste blogisid ja raamatuid lugeda, koristada ja süüa teha ning nüüd siis ka veel plaanipidi tihedalt trenni tegema hakata???
  Saan aru et lapsed magavad vahepeal aga ega nad nüüd siis ju nii palju ka maga.
  Hirmsasti tahaks teada mida su plika samal ajal teeb? Kas ta tõesti mängib kogu ärkvel oleva aja ise omaette või mängid sa mõnikord temaga koos ka?
  Kirjuta siia see retsept ülesse siis me saaksime ise ka järgi proovida nagu unekooligagi :)

 2. joosta saab igal aastaajal…

 3. Jajaa, ma tean, et joosta saab põhimõtteliselt igal aastaajal. Kui nüüd järje peale saan, ehk järgmine talv jooksengi, kes teab? Praegu aga ei viitsi enne jooksmisele üldse mõeldagi, kui teeolud on normaalsemad. No ja üldse tundub, et talvel oleks vahvam harrastada alternatiivseid spordialasid (suusatamine, uisutamine), mida muul ajal ei saa. Kuskil sisejäähallis uisutada poleks üldse see!

  Alice, räägitakse, et kes palju teeb, see palju jõuab :D Ma olen ise jälle enamik ajast heas tujus, seetõttu lastega kannatlikum, seetõttu on ka nemad heas tujus. Kiiremaid ja igapäevaseid koristustöid annab suurepäraselt teostada hommikupoolikul, kui Plika ja Poiss omaette hängivad. Õhtuti on Abikaasa enamasti kodus. Päeval käin ujumas siis, kui emal on aega lapsi hoida – just panime märtsi keskpaigani igas nädalas ühe päeva paika, tema juures ei saa muud moodi jutule, tal endal ka pidevalt töö-trenn-tööreisid :D Joosta ja ujuda saaks tegelikult ka hommikuti enne Abikaasa tööle minekut – oma viga, et praegu põõnan. Nagu mainitud, loen siis, kui lapsed magavad.

  Plikale ma teen hommikul putru, siis ta vahepeal mängib omaette, siis käime õues, siis lõunasöök, siis tuttu, pärast ärkamist natuke aega mängib ise või mängime koos, siis tuleb juba Abikaasa koju ja on ühised tegevused. Lapsed lähevad pool üheksa voodisse, pärast seda on mitu tundi täitsa vaba aega.

  Poiss praegu veel magab mõnusalt palju, ärkvel olemise ajast on ka nõus pool aega omaette hängima – tegelustekil või mähkimislaual palja peega või lamamistoolis, kui me köögis oleme. Teise poole ajast on ta süle- ja tissiloom.

  Ahjaa, süüa ma suuremat ei tee senini :P Õhtuti teeb Abikaasa, mina pesen nõusid ja vajadusel assisteerin muud moodi. Plika pudrukeetmine ei võta just eriti kaua, lõunaks soojendan midagi eelmisest päevast, pärast ärkamist saab jogurtit näiteks…

  Kui vaja, saan õhtuti pärast Abikaasa tööpäeva lõppu käia kosmeetikus või trennis või hambaarsti juures või mis iganes.

  Aga ideid, mida teha, on muidugi tunduvalt rohkem kui aega ennast. Vähemalt pole igav :D Ma vahel tunnen, et molutan liiga kaua arvuti taga, seda tahaks piirata. Ja täna tundsin, et peaks endale märkmiku ostma – tavaliselt need jäävad mul seisma, aga nüüd on mobla meelespeadest vähe, kõik hakkab üle pea kasvama, mingit ülevaatliku ülevaadet pole :D

 4. Pärnus ei saa pilatest teha kummaski artiklis mainitud kohas enam. kus saab, ei tea.

 5. No selge pilt :)
  Meil vaid selles vahe et naiteks hommikust kuni lounauneni on lapse trennid ja tantsud ja mangud ja siis alles algab minu aeg kui ta magab. No ja vanaema luksust meil kahjuks ei ole ja eks temast ole jah palju abi.

 6. Kui sind pilates ja rahulikum lihastreening huvitab siis Bodybalance on rühmatreening, mida võiksid proovida.

 7. Jah, Bodybalance kombineerib tai chi, jooga ja pilatese harjutusi. Väga mõnus! Aga kas Pärnus ka seda pakutakse, ei tea…

 8. bodypump on väga mõjus – saad kohe oma tagaigatsetud valutavad lihased, aga seal on ilgelt nõme muusika, mille saatel peab vehkima.

 9. Pärnus on Bodybalance ja Pilates täitsa olemas ja seda klubis Fittest. Asub Spordihallis. Treeningplaan on siin: http://parnu.fittest.ee/est/treeningud/fittestparnu/treeninguplaan

 10. Fittest on mu lemmikspordiklubi… Eeem… ma ei teagi miks. Vist kahest ülilahedast treenerist piisas, et mu arvamus kujundada :)
  Seda Tallinnas siis…

 11. Terviseparadiisis on samuti Bodybalance olemas ja treenerid tasemel…

 12. Nägn täna Tln Rimis lühikes plastsuuski, olid küll sinised (vanasti olid ju punased :) ). Äkki on Pärnu Rimis ka?!

 13. Jajaa, Daki saatis mulle ka just paar päeva tagasi sõnumi vihjega, et Rimist võib otsida. Mul nagunii vaja Rimiga ühes majas asuvast pangakontorist krediitkaart ära tuua, siis lähen piilun. Ainult et ma pole seni tegudeni jõudnud… Vana kaart kehtib kuu lõpuni :D

 14. […] ma hiljuti mängisin mõttega sügisest pilatesesse minna, soovitati kommentaarides bodybalance‘it. Ma siis uurisin natuke […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.