Mar 182012
 

Üritasime Plikat tükk aega öösel mähkmevabaks harjutada, aga paraku ei läinud olukord paari kuuga kuidagimoodi paremaks. Kui lastetuba külmapuhkusele läks ja lapsed meiega ajutiselt ühes toas magama hakkasid, panime mähkme jälle alla, sest Plika on liiga tihti meie kaisus ja suures voodis ju veekindlat lina pole.

Poiss oli vahepeal 100% riidemähkmete peal, aga miski hetk saime aru, et tema tagumikule öine riidemähe hästi ei mõju (mis teha, sellises vanuses on kraam juba liiga happeline ja vahetada keset ööd tõesti ei viitsi), seega tulid ka temal öösel ühekordsed tagasi. Hetkel kasutan neid ka lõunaune ajal, mis on teatavasti endiselt väljas kärus 3-4h ning seoses kevadega nõuab Poiss kohe pärast ärkamist kiikuma. Riidemähe vajaks aga kohest vahetamist – üldse ei viitsiks röökiva lapsega tuppa minna, et kõik õueriided seljast kiskuda ja siis kohe tagasi panna.

Ühesõnaga meil kulub hetkel kolm ühekordset mähet ööpäevas (reisides rohkem). Omal jalal ringi sebivate laste puhul on minu meelest ainus vastuvõetav variant püksmähe – Poiss on hetkel 12+ kg, Plika kleenuke 15+, nii et nad kasutavad eduliselt ühte suurust.

Kui Liis mulle ütles (hehe, tegelikult ütles tema vist Kristinale ja Kristina mulle), et Prismas on müügil uus ökomähkmete sari, kus on ka püksmähkmed, siis liigutasin rõõmust kõrvu, sest Moltex püksmähkmeid üldse ei tee ja Muumi omad on üsna kallid. Õnneks on need aeg-ajalt soodukaga ja siis saab ikka rohkem varutud, aga konkurents ja valikuvõimalus on äärmiselt tervitatavad igal juhul. Niisiis kui eelmisel kuul Tallinnas käisin, vedasin prooviks paki koju ja jäin väga rahule, seekord ostsime kohe kolm pakki varuks.

Muumidel kasutame suurust nr 5, mis on 7-15 kg, ühes pakis on 40 mähet, hinnaks Selveris (ainus koht, kus Muumi püksmähkmeid Pärnus näinud olen) €18.50, sooduka ajal €14.79 – tüki hind siis vastavalt 46 või 37 senti.

Nature Babycare/Naty mähkmetel on suurus nr 4 8-15 kg, pakis on 36 mähet ja hinnaks €12.30, mis teeb tüki hinnaks 34 senti.

Tegelikult on ökomähkmed üldse mõnes mõttes enese petmine, eks. Seda küll, et nad ei ole keemiat täis topitud ning neid ei valgendata klooriga, aga just see lagunemise osa – ma ei usu, et keegi meist neid päriselt tükkideks lõigub ja (ussi)komposti paneb. Aga tavaprügi hulka topituna ei hävine need kindlasti kiiremini kui tavalised mähkmed. Moltexi puhul on mul meeles, et terve mähe pole biolagunev, vaid suurem osa sellest. Kui palju Muumidest või nondest uutest laguneb, pole viitsinud isegi uurida, sest nagu öeldud, ma viskan mähkmed nagunii tavaprügisse.

No ja õeke on rääkinud, et Libero olla ka hullu ökoks keeranud, aga ma pole ka selle kohta täpsemalt uurida viitsinud. Nad kindlasti on midagi teinud, aga kas nende tootmine ja koostis on nüüd võrreldavad teiste ökokatega? Ei tea.

Igatahes – minu meelest on Naty sama hea kui Muumi. Hea küll, ainus erinevus on see, et Muumidel on selja peal keeps, millega kokku keeratud mähe kinni kleepida, paksema kraami puhul tuleb see kasuks. Aga ausalt, see pole minu jaoks piisav argument, et maksta ühe mähkme eest 34 sendi asemel 46 või paremal juhul 37 senti. Nii et nüüdsest peale tuleb iga kord Tallinnas käies mähkmevarusid täiendada.

Mittepüksmähkmete puhul kusjuures olla Muumide tükihind odavam tulnud, ütles Kristina. Täitsa võimalik, sest Muumide püksmähkmed on tavalistest mingil põhjusel lihtsalt röögatult kallimad.

  7 Responses to “Öko püksmähkmed: Muumi vs Nature Babycare”

  1. Muumisid ei ole proovinud, aga natyd meile ei sobi. Meie 1a2k kutt on nii suur, et kannab nr. 7 püksmähkmeid ja meil on libero omad, ainsad mis sobivad. Kunagi, kui natyt proovisime, siis olid riided-linad, kõik märjad. Need ei olnud niimoodi jalgade ümber nagu meil liberod on ja lasid alati läbi.

  2. Appi, kui kallid on mähkmed Eestis.

    Kui me veel eelmine aasta poisil öömähkmeid kasutasime, siis ostsin Libero omi ja see kõige suurem pakk (äkki kuskil 72tk oli sees, ei mäleta), maksis Soomes S-Marketis 13€ kopikatega.

  3. Ma püksmähkmeid pole veel kasutanud, aga Naty tavalised nr 4 suurus on ka Muumikatest odavamad (48 tk on 11.- sentidega, Muumikad on – Tln Sikupilli Prismas – 14.- sentidega). Tavalised Natyd mulle kusjuures väga meeldivad, eriti see, et neil on ees ka nö kumm st selline veniv osa, mis mähkme jube hästi istuvaks teeb. Mingit lekkimist pole kordagi olnud.

  4. No Libero on minu mainitud mähkmetest kindlasti odavam, selles mõttes pole päris kohane võrdlus. Aga see, et mähkmed Eestis Soomega võrreldes kallimad on, on muidugi ka teada asi :D

  5. Inglismaal maksavad need Nature Babycare mähkmepüksid enam vähem sama palju :)

  6. Küsimus – millisest Prismast te Naty mähkmeid ostsite?

  7. Kristiine, Mustika ja Rocca Prismast oleme neid ostnud erinevatel hetkedel.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.