Apr 012012
 

Lugesin eile suure rõõmuga Katri postitust – mina olen teemat ainult natuke uurinud, tema hoopis rohkem. Ning vaat, jõudis samadele järeldustele.

Mina olen ka seda meelt, et igasugused vitamiinid võiks, kui vähegi võimalik, tulla eelkõige toidust. Olen aga ka tugevasti seda meelt, et alati kõike vajalikul hulgal toidust kätte ei saa ning D-vitamiin on kõige olulisem, mida me kõik võiks lisaks võtta.

Kusjuures – hoolimata sellest, et ma nii kindlalt seda usun, pole mul viimasel ajal meeles olnud ei ise võtta ega lastele anda, juba tükimat aega. Seda viga peab parandama, tõesõna.

Vitamiiniteema on jube köitev. Paraku jah, selleks, et saada teada, mis seis näiteks minu enda organismis erinevate vitamiinidega on, oleks vaja kõvasti maksta, perearsti kaudu minu nooruses inimene eriti analüüse ei saa.

Ja eriti lahe oli täna lugeda Kessu postitust – ma alustasin eile õhtul täpselt samasugust, aga olin nii väsinud, et ei jõudnud isegi seda ühte lauset kirja panna, läksin selle asemel ära magama.

Vot siis. D-vitamiin on oluline. Selle taset peaks laskma endal ka uurida. Tahaks saada üle sellest igakevadisest väsimusest… Tahaks üldse energilisem olla, eks see ole juba paljuski ka toitumise teema. Nagu näha, on jälle käes see periood, kus taolised asjad mul sügaval teadvuses on, kus ma muudkui viitsin uurida ja ennast harida ja mõelda, kuidas elu paremaks muuta.

Mulle meeldivad need perioodid. Hea on olla teadlik.

  6 Responses to “D-vitamiinist”

  1. me oleme viimased 1,5-aastat teadlikult ise ka (lapsed nagunii saavad) d-vitamiini tarbinud, sest Põhjamaa inimesed peaksid kõik aasta ringselt seda tarvitama! :)

  2. ja eriti lihtsaks teevad selle minu jaoks D-vitamiini tabletid :) tilkasid unustasin ma ka tihti lastele anda :(

  3. Seal Katri postituse all küll üks asjatundja kommenteeris, et tablettidest ei omasta seda nii hästi… Ema näiteks sõi kapsleid, kus sees siis pulber – ilmselt parem variant, aga ei oska arvata, kuidas need on võrdluses tilkadega.

    Mh, ma tõepoolest pean minema ja lastele ostma. Kui pudel viimati ammu-ammu tühjaks sai, siis uue muretsemine ununes…

  4. ma kommenteerisin enne ära ja siis lugesin jah seda postitust ka.. et rasvlahustuv on see vitamiin…

  5. Me hoopis võtame kalamaksaõli, seal on looduslik D-vitamiin sees ja muidu ka väga kasulik. Nii jääb igast keemiliste kapslite ja tilkatega jamamine ära :) Leidsin su blogi juhuslikult ja nyyd hakkasin usinalt lugema.
    Toredat päeva!

  6. […] ja pool aastat tagasi arvasin ma vitamiinidest nii. D-vitamiinist kirjutasin aasta hiljem veel nii. Ja ega mu arvamus polegi oluliselt ajaga muutunud. Usun endiselt, et kena oleks saada enamik […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.