Mõnus päev

Lapsed käitusid võrdlemisi viisakalt ja sõid tavalisest paremini, mõlemad magasid lõunaund kah.

Leidsin täitsa juhuslikult ühe kommenteerija blogrolli kaudu õige mitu blogi, mida peavad välismaal elavad eestlased ning tundusid olevat üsna mõnusalt kirjutatud. Ühe hiljuti alustatu lugesin läbi, üht Londoni oma alustasin, siis leidsin ühe Kanada oma, mille kunagi vähemalt osaliselt läbi lugesin, aga readeris miskipärast pole, tahaks uuesti avastada, siis oli veel üks, mis tundus potentsiaalselt huvitav ja… 😀

Külli tõi palju mõnusat kraami. Lahendasin hoolega ristsõnu.

Õhtul küpsetasin oma lemmikšokolaadikooki ja see pole kunagi varem nii hea tulnud. Suhkrut panin 2 dl, kuna jogurtit oli vaid 300 g, asendasin ülejäänu hapukoorega, muud kogused jäid samaks. Kuna tainas sai liiga paks, lisasin veel oma suva järgi piima. Küpsetasin ca 160 kraadi juures ca tund aega, kuni kahvli külge enam ei hakanud, kauem ei julgenud – meil on siin pöördõhuga (nimetatakse vist nii?) ahi, kus muud asjad tunduvalt kiiremini valmis saavad. Siis lülitasin ahju välja ja lasin koogil veel paarkümmend minutit koos ahjuga jahtuda. Tulemus sai hõrk – pealt krõbe ja seest veidi niiske – just selline, nagu üks mõnus šokolaadikook olema peab, varasemad korrad olen liiga kuivaks lasknud.

Abikaasa, kes seni on esmaspäeviti koju jõudnud 22-23 paiku, üllatas meid täna juba kolmveerand üheksa. Tõi Häagen-Dazsi jäätist, kuus kilo mandariine ja kolm kotitäit raamatuid 😛 Leidsin finnis juba tükk maad tagasi kuulutuse, kus anti ära ingliskeelseid krimkasid, aga eelmisel esmaspäeval ei jõudnud ta neile järele. Seekord siis jõudis ja täpselt õigel ajal – omanik valmistus neid just kuskile poodi ära andma. Nüüd on mul 38 ingliskeelset raamatut ja sekka oli jäänud veel viis norrakeelset – head selleks puhuks, kui keeleõpe lahti läheb. Ja kõige esimene raamat, mille kotist välja võtsin, oli Catherine Coulteri FBI seeriast, see on mu suur lemmik ammusest ajast 🙂 Enamik raamatuid oli erinevatelt autoritelt, rohkem oli Jeffry Deaverit ja James Pattersoni – teine neist tuleb veel tuttav ette, esimesest pole kuulnudki. Muudest nimedest oli tuttav veel Dan Browni “The Da Vinci Code” ja… Midagi vist oli veel. Mõned üksikud ei olnud krimkad. Igatahes suurepärane, mu raamatuigatsus sai mõneks ajaks lahenduse.

Ma nüüd ei teagi, kas lahendada ristsõnu või lugeda midagi 😛 Milline suurepärane dilemma!

2 thoughts on “Mõnus päev”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top