Piparkoogitaigen, vol 2

Esimese katsetuse retsept on peidus siin lohepostituses. Läks külmkapis kenasti kõvaks, rullida oli Abikaasa sõnul hea – võib-olla oleks võinud tsipake veel kõvem olla, aga ei miskit hullu. Koogid olid kenasti krõbedad, maitse oli küll kergelt hernene, aga siiski täitsa piparkoogine. Sõime kõik meelsasti.

Lapsed küpsetasid täna jälle ühe plaaditäie piparkooke, taigen saab järgmise paari päevaga otsa. Kuna tõin täna just suure purgi kookosrasva koju, siis mõtlesin, et teeks uue taigna sellega ja katsetaks nii, et paneks ka suhkru asemel ainult datleid.

Seekordne tainas siis selline:

12 datlit
15g piparkoogimaitseainet
150g kookosrasva
1 muna
75g hapukoort
150g kastanijahu
275g speltajahu
1tl soodat

Panin datlitele nii palju vett, et sai kokku 250ml, püreestasin saumikseriga, segasin maitseainega, ajasin pliidil kuumaks, lisasin kookosrasva. Datlipüree ja sulanud kookosrasv ei tahtnud üldse seguneda – pidin kohe tükk aega aktiivselt segama, lõpuks siiski sain kenasti ühtlaseks. Jahutasin, lisasin muna ja hapukoore, seejärel kaussi kokku sõelutud soodaga segatud jahud… Ja oligi kõik. Sai veidi paksem kui eelmine kord – vispliga lõpuni segada ei saanud, mätserdasin kätega.

2015-12-01 22.39.03

Taigna maitse oli igatahes hea – kui rullitav see on ja millised koogid tulevad, selgub ilmselt nädala lõpus 🙂

Kuidagi nii stressivaba on see piparkookide tegemine sel aastal. Tervislikku tainast teha on nii lihtne, glasuur tuleb valmiskujul, lapsed on asjalikud ja saavad peaaegu iseseisvalt hakkama… Puhas rõõm!

3 thoughts on “Piparkoogitaigen, vol 2”

    1. No sa oota ära, kuni ma olen sellest küpsetada ka proovinud… Äkki tuleb veel kuskil mingi error sisse 😀 Ma küll ei usu, aga eks ole näha.

  1. Pingback: Oh appi! – Tikri Päevaraamat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top