Nov 302015
 

Esimene laar “karumett” sai tehtud kaks ja pool nädalat tagasi. Abikaasale teraline astelpajujahu seal sees ei meeldinud, nii et tema seda ei söönud, aga meie lastega hävitasime kilo mett ära üsna kiirelt – täna hommikul kraapisin viimased riismed purgist välja.

Ja nüüd õhtul segasin kokku uue mee, seekord väiksema koguse – 500g mett, 100g suira, 25g taruvaiku, 50g jõhvikapulbrit. Maitses isegi Abikaasale, kes lubas nüüd ka sööma hakata. Mis tähendab, et ilmselt ei lähe kahte nädalatki, kui see purk ka otsa saab :D

2015-11-30 21.48.30

D-vitamiin sai samuti täna hommikul otsa – Plika sai oma kaks tilka, teised jäid ilma. Selles pudelikeses oli 365 tilka, igaüks 1000 ühikut, mis peaks siis olema ühe inimese aastane varu. Meie võtame aga pere peale 18 tilka päevas, nii et jagub kolmeks nädalaks. Käisin apteegis vaatamas, seal oli veel kallim, uurisin netist seda varianti, mida ema on endale Rootsist ostnud, see oli ka poole kallim. Nii et ostsin samasuguse uue pudeli.

Ma ise eelistaks muidugi võtta D-vitamiini tilkade asemel kapslina, sest minu jaoks on need tilgad liiga magusad ja õlised. Eks ma ikka võtan ja ei ole häda, aga kui oleks valik… Lastele meeldivad ja Abikaasa ütles, et tema eelistab tilku kapslite neelamisele. Nojah, arvestades seda, et ta peab sööma 8000 ühikut päevas, siis 8 tilka on tõesti mugavam võtta kui 8 kapslit, isegi mina ei viitsiks endale igal hommikul viit kapslit sisse ajada. Aga kui ma leiaks kuskilt soodsa hinnaga 5000IU kapslid (Eestist muidugi mitte), siis pigem neelaks igal hommikul ühe kapsli kui viis tilka.

Nojah, ja nüüd ma surfan iHerbi lehel, seal on kõiksugu kraami täitsa uskumatute hindadega. Peab vist tellima :) Ainult see €21.68 piirang ja postikulu. Eks vaatab…

  4 Responses to “Karumesi, vol 2”

  1. Kas on mingit vahet kaa märgata, tunda nende tarbimise ajal kui ei tarbiks? Mõtlen isegi, et prooviks üle pika aja ehk. Kuigi nagu otseselt ei kurda mitte millegi üle, enda tunded ei nõua just kui aga ÄKKI läheb veel paremaks :D

    • Otseselt ei tunne ma küll mingit vahet. Inimesed netis räägivad, et aitavat väsimuse vastu… Minul on põhiline soov mitte haigeks jääda – kuni me terved püsime, seni minu jaoks mõjub :P

  2. Oma kogemusest soovitaksin 2500iu kapsleid, mis saadaval siin http://www.lihased.ee/type/vitamiinid/vitamiin-d3. Peale ühe purgitäie tarvitamist lasin vereanalüüsi teha ja arst ütles, et pole ammu kellelgi nii head D3 taset näinud :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.