Mar 082012
 

…tekib juurde läätsi müüvaid internetipoode. FB-s jääb ikka mõni reklaam silma, täna huvi pärast googeldasin ja esimesel lehel tulid välja: lensexpress.ee, läätsed365.ee, lenses.ee, läätsed.com, headlaatsed.ee (ainus, mis täpitähtedega ei tööta – feil!), 2silma.ee, lääts24.ee

Kui mina detsembris 2010 esimest korda Eestis netist läätsi tellisin, olid valikus vaid läätsed.com ja lenses.ee + vist veel üks veider (headlaatsed äkki? pead ei anna), mille koduleht oli toona väga vigases eesti keeles, seega ei kutsunud ostma. Hinnavõrdluse põhjal osutus valituks läätsed.com ja sealt tellin siiamaani – hinnakõikumised on teiste poodidega ilmselt üsna minimaalsed ja nende teenindus on alati esmaklassiline. No alates sellest, kui nad mulle omaalgatuslikult tänutäheks paki läätsi saatsid kuni selleni, et minu soovil saadeti pakk Smartposti asemel Post24 automaati, ehkki sellist võimalust neil (vähemalt toona) veel tellimise lehel polnud, ning viimasena tuleb meelde probleem tellimisvormiga, millest ma screenshoti nende infomeilile saatsin ja umbes kümne minutiga tehti asi korda. Rääkimata sellest, et iga tellimusega Geisha komm kaasa pannakse. Ühesõnaga turundus loeb :P Ja mulle meeldib emotsionaalne side.

Aga miks ma seda postitust üldse kirjutama hakkasin… Ma lihtsalt mõtlen, mille alusel inimesed nüüd valiku teevad :D Ilmselt ikka hinna põhjal, arvan ma. Aga kui hind on sama? Ja kui palju on neid, kes jäävadki hindu võrdlema ning edaspidigi just sellest poest tellima, kus parasjagu soodustus on? MIKS üldse neid poode järjest juurde tehakse, kui neid juba niigi palju on? Siis peab ju selgelt millegagi teistest eristuma, pakkuma lisaväärtust… No äkki nad pakuvadki, ega ma ei tea, ma ei viitsi neid kodulehti ka lähemalt uurida.

Selline mõtisklus siis. Aga muidugi äärmiselt tänuväärne, et taoline võimalus olemas on – esimest korda elus läätsi ostes peab seda muidugi “päris” poes tegema, aga kui lühinägelikkus on juba paigale jäänud ka, siis peab küll mu meelest raha peale vihane olema, kui läätsi jätkuvalt prillipoest osta.

  4 Responses to “Nagu seeni pärast vihma”

 1. Mina tervitan igasugust konkurentsi suure rõõmuga :)
  Ise olen ka siiani muidu sealt samast tellinud, kust Sinagi, pole viitsinud uuridagi teisi võimalusi. Aga nüüd kindlasti vaatan ka teised kohad üle, sest hind on minu jaoks siiski kõige määravam.

 2. Mina olen kogu oma 4-5 aastase läätsekandmise jooksul ostnud Kaubamajaka prillipoest kahte sorti läätsesid. Mõlemad kuu ajased, esimesed olid kõige odavamad (umbes 180 eesti krooni), lõpuks valisin parima õhuläbilaskvuse ja niiskusega läätsed (umbes 250 eesti krooni) Mõlemad olid väga head, ei ajanud minu üsna kuiva silma veel rohkem kuivama jne. Viimased olid lausa nii head, et kandsin neid sageli üle aja (tean, nii ei tohi aga nähtavasti ei teinud see mitte kui midagi ja toimisid sama hästi kui ostes) Ma eelistasin poest osta, sain nii kiireima kontakti. Netist pole kunagi üritanud tellida, tundus liiga tüütu. Poes sain alati koheselt abi, kui läätsega midagi juhtus, koheselt vahetust jne. Pealegi käisin seal silmakontrollis. Olen veel paaris poes uurimas käinud ja siiani on kõik kallimad olnud (see oli muidugi 2-3 aastat tagasi ka :) )

 3. Kui lühinägelikkus veel edasi läheb ja silmakontroll seega nagunii vajalik, siis on tõesti poest ostmine mugavam. Aga minul oleks küll tunduvalt ebamugavam leida lastele hoidja, et minna poodi, kui võin selle asemel netis paar klikki teha ja läätsed järgmisel päeval koju kätte tuuakse :P See on veel üks põhjustest, miks läätsed.com mulle nii väga meeldib – kui teed normaalsel kellaajal (st pigem hommikupoolik või lõuna, mitte tööpäeva lõpp, eks) tellimuse ära, siis enamasti on järgmisel päeval kuller ukse taga – alates €35 on nii kuller kui pakiautomaat tasuta, väiksemate tellimuste korral on lihtkiri kah tasuta, aga ma pigem tellin siis korraga rohkem ja lasen kulleril tuua, on tibake kindlam. Et TÜÜTUT pole netist tellimises küll midagi :D

 4. offtopic… läätsede ülekandmisest…
  ma alustasin läätsede kandmist siis, kui nad uudse asjana maarjamaale jõudsid (ojaa… ma olen VANA :) siis oli ainuke koht, kus neid sai, silmaarst ja läätsed olid aastased ja neid tuli iga õhtu spetsiaalses konteineris keeta. oh aegu ammuseid…

  mingi hetk tundsin, et hakkavad kraapima ja läksin arsti juurde uusi nõutama. teadsin küll, et pisut üle on läinud aga täpset käimise aega ei mäletanud. arstile ütlesin ka, et nii poolteist aastat tagasi vast käisin viimati tema juures.

  otsis arst mis otsis… lõpuks leidis mu arhiividest üles… vaatas surmpõlglikul pilgul üle prillide mulle otsa ja ütles väga kuival ja teraval häälel: "Kallis neiu, te käisite siin viimati KOLM aastat tagasi"…. eksole :)

  Ja ega ma hiljem oluliselt parem ei olnud. Lemmikud olid ka kuuajased läätsed.. aga nojah… neid ma kandsin ka tavaliselt kolm kuud või nii… ja rekordaeg järjest ilma vahepeal äravõtmata on läätsed silmas olnud ca 48 tundi. siis oli küll hirm nahas ja tundus, et nad on nii silma külge kuivanud, et kraapides ka sealt ära ei tule. silm muidugi oli punane ja põletikus ka sellise jama peale.

  üldse… see on ime, et sihukeste jamade peale mu silmad veel elus on… nii et järgi sellist lollust ilmselgelt ei tasu teha

  ja lõpuks otsustasin mõni aasta tagasi hoopis opi ära teha ja nüüd on elu ilus ja selge :) (ahjaa.. arvutades selgus, et see mõni aasta on tegelikult hoopis ca 6 aastat.. nojah…)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.